ΔΗΚΟ για Άιντα : Έχει ξεφύγει από τους όρους εντολής των «καλών υπηρεσιών»

ΔΗΚΟ για Άιντα  : Έχει ξεφύγει από τους όρους εντολής των «καλών υπηρεσιών»

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Άιντα και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων, δηλώνει ο κ. Άθως Αντωνιάδης.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση

Ο κ. ΑΪΝΤΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΕΣΕΙ ΤΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ, ΩΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΗΕ

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ φαίνεται ότι έχει απολέσει τη ψυχραιμία του και μαζί και την αξιοπιστία του ως αξιωματούχος του διεθνούς οργανισμού.

Δυστυχώς φαίνεται πως ο κ. Άιντα βαδίζει στ’ αχνάρια του Άλβαρο Ντε Σότο.

Έχει ξεφύγει παντελώς από τους όρους εντολής του που προκύπτουν από την αποστολή των «καλών υπηρεσιών» του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών:

• Απειλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «θα λογοδοτήσει» εάν δεν εκμεταλλευτεί την δήθεν ευκαιρία που έχουμε ενώπιον μας.
• Προσπαθεί να επιβάλει χρονοδιαγράμματα, όπως επιθυμεί η τουρκική πλευρά, χωρίς να του πέφτει λόγος.
• Αποφάσισε από μόνος του τη σύγκληση νέας τριμερούς συνάντησης σε λίγες εβδομάδες.
• Αποφάσισε από μόνος του ότι επιβάλλεται «να αλλάξει η μεθοδολογία» και να συγκληθεί πενταμερής διάσκεψη κάτι που αποτελεί και πάλι θέση της τουρκικής πλευράς.
• Μιλά για «τεχνικά θέματα» (χωρίς να μας λέει ποια είναι αυτά) που μπορούν να αφεθούν για αργότερα ενώ μπορεί να επιτευχθεί πρώτα μια «ενδιάμεση συμφωνία».
• Επιδιώκει να επιβάλει στην πλευρά μας με ποιο τρόπο πρέπει να τοποθετείται στις διαπραγματεύσεις.
• Χωρίζει τον λαό μας σε εκείνους «που θέλουν λύση» και σε εκείνους «που δεν θέλουν λύση» απενοχοποιώντας έτσι την Τουρκία και υιοθετώντας την τούρκικη προπαγάνδα η οποία θέλει να επιρρίπτει ευθύνες στους Ε/κ για τη μη-λύση του Κυπριακού.
• Κατηγορεί την ε/κ πλευρά ότι «λέει λιγότερα απ’ ότι πρέπει» υιοθετώντας την τούρκικη προπαγάνδα

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Άιντα και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων.

Το Δημοκρατικό Κόμμα ζητεί από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αρχίσει επιτέλους μια σοβαρή διαβούλευση στο Εθνικό Συμβούλιο με στόχο τη χάραξη νέα στρατηγικής, ενόψει της διογκούμενης τουρκικής αδιαλλαξίας αλλά και της προσπάθειες να επιρριφθούν σε εμάς ευθύνες για «κωλυσιεργία» (blame game).