ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ποιος διεθνής παράγοντας στήνει παγίδα μαζί με την Τουρκία στον Πρόεδρο Αναστασιάδη;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ποιος διεθνής παράγοντας στήνει παγίδα μαζί με την Τουρκία στον Πρόεδρο Αναστασιάδη;

Η Άγκυρα θέλει χρονοδιάγραμμα για να επιτρέψουμε στην Τουρκία την 1/1/2017 να ισχυρίζεται ότι δεν καταφέραμε να επιλύσουμε το Κυπριακό, φτάσαμε σε αδιέξοδο,άρα πρέπει να προχωρήσουμε σε αναγνώριση του ψευδοκράτους, σε απευθείας εμπόριο, στην άρση της απομόνωσης των Τ/κ.

Αυτό υποστήριξε σε παρέμβασή του στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, υποστηρίζοντας ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, σε συνεργασία με την Άγκυρα, στήνει παγίδα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Γιατί επιμένουν στα χρονοδιαγράμματα, αν υπάρχει καλή διάθεση για λύση; Για ποιο λόγο χρειάζονται; Ποιον θα εκβιάσουν; Αν η Τουρκία θέλει να αποχωρήσει από την Κύπρο, να αποσύρει τα στρατεύματα της, να καταργήσει τις εγγυήσεις, να αποδεχθεί ότι πρέπει να δώσει πίσω εδάφη, να φύγουν οι έποικοι και να έχουμε ένα λειτουργικό κράτος. Γιατί πρέπει να τεθούν χρονοδιαγράμματα;», αναρωτήθηκε ο κ. Παπαδόπουλος.


«Οι Τούρκοι θέλουν το χρονοδιάγραμμα επειδή θέλουν κάτι να συμβεί στο τέλος του 2016. Είναι ξεκάθαρο, πλέον, αν δεν θα υπάρξει μια ολοκληρωμένη λύση, θα υπάρξει μία ενδιάμεση λύση ή, λόγω του ότι δεν υπάρχει συμμόρφωση με το χρονοδιάγραμμα, θα υπάρξει μια κλιμάκωση και θ’ αρχίσει η επίθεση εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας με την αναβάθμιση και αναγνώριση του ψευδοκράτους. Επίθεση που θα επεκταθεί και στο φυσικό αέριο. Είναι επικίνδυνα τα πράγματα» συνέχισε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Λάθος μια νέα τριμερής

«Είναι λάθος να πάμε σε μία νέα τριμερή, ενώ δεν έχει παρουσιαστεί πρόοδος σε κανένα από τα κεφάλαια, που έχει να δώσει η Τουρκία, δηλαδή στην ασφάλεια, στο εδαφικό, στις εγγυήσεις. Ο λόγος, που δεν έχει λυθεί το Κυπριακό μέχρι σήμερα δεν είναι επειδή στην ε/κ πλευρά υπάρχουν απορριπτικοί, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι και κάποιοι δικοί μας, αλλά επειδή η Άγκυρα δεν έχει επιδείξει βούληση να επιλυθεί και δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει σε τίποτα στα βασικά κεφάλαια, που έχει να δώσει», τόνισε κατά την τοποθέτησή του ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Να μην πέσουμε στην παγίδα που μας στήνει η τουρκική πλευρά

«Καμία σχέση με την επίλυση του Κυπριακού δεν έχουν εξωγενείς παράγοντες όπως οι αμερικανικές εκλογές και η λήξη της θητείας του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Πρέπει να καταστρέψουμε την Κύπρο επειδή έχουν εκλογές οι ΗΠΑ και λήγει η θητεία του Γενικού Γραμματέα; Πρέπει να χειριστούμε τα πράγματα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην πέσουμε στην παγίδα, που μας στήνει η τουρκική πλευρά», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος.

Έιντε και Ντε Σότο

«Δυστυχώς, ο κ. Έιντε άρχισε να συμπεριφέρεται όπως συμπεριφερόταν ο Ειδικός Απεσταλμένος του τότε Γενικού Γραμματέα, Κόφι Ανάν, Αλβάρο Ντε Σότο. Βαδίζει ακριβώς στα χνάρια του. Έχει, πλέον, ξεφύγει εντελώς από τους όρους εντολής, που προκύπτουν από την αποστολή των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών

»Όπως και ο κ. Ντε Σότο, έτσι και ο κ. Έιντε έχει υιοθετήσει, στην ουσία, τις τουρκικές θέσεις στο Κυπριακό και συμπεριφέρεται όχι ως εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, αλλά ως εκπρόσωπος της Άγκυρας. Έφτασε στο σημείο να απειλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι θα λογοδοτήσει αν δεν συμφωνήσει περίπου μαζί του για το πώς πρέπει να τοποθετείται στις διαπραγματεύσεις. Θέλει να μας επιβάλει τί πρέπει να λέμε», είπε σε έντονο ύφος ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Ο Έιντε είναι ο μεγάλος χαμένος της Ν. Υόρκης

«Είναι προφανές ότι ο μεγάλος χαμένος της Νέας Υόρκης είναι ο Έσπεν Μπαρ Έιντε. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Νορβηγός διπλωμάτης και ο Μουσταφά Ακιντζί είχαν συγκεκριμένη ατζέντα. Ότι έπρεπε να φύγουν από κει με συμφωνημένες τις ημερομηνίες για την πενταμερή και ενδεχομένως για την τελική κατάληξη των διαπραγματεύσεων

»Εκείνο που διαπιστώνουμε, πέρα από την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Έιντε, που χωρίζει το λαό σ’ εκείνους, που θέλουν λύση και σ’ εκείνους, που δεν θέλουν, όπως έκανε και ο κ. ντε Σότο, όπως κάνει και η τουρκική προπαγάνδα, που θέλει να επιρρίπτει ευθύνες στους Ε/κ για τη μη λύση του Κυπριακού, υιοθετεί πλήρως την τουρκική προπαγάνδα, αλλά ήδη έχει αρχίσει η επίρριψη ευθυνών πάνω μας.», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

EideAkinci