Στον αέρα η τριμερής ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ

Στον αέρα η τριμερής ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ

Η σύσταση μιας τριμερούς συνεργασίας μεταξύ του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, πάνω σε μια ευρύτερη βάση, φαίνεται –επί του παρόντος– να μην υλοποιείται. Αντίθετα, από τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις και αποφάσεις, αυτό που βγαίνει είναι πως η συνεργασία που επιτεύχθηκε στον Δήμο της Λεμεσού επί του παρόντος μένει ορφανή.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να προκαλεί δυσφορία στην Εζεκία Παπαϊωάννου με την όλη συμπεριφορά του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ. Στο ΑΚΕΛ θεωρούν πως οι δύο δυνάμεις του ενδιάμεσου χώρου θέλουν μόνο να εισπράξουν τη στήριξη του κόμματος της Αριστεράς και να πάρουν τις ψήφους των ΑΚΕΛιστών. Εκφράζεται επίσης η εκτίμηση ότι ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να στηρίξουν υποψήφιους του ΑΚΕΛ.

Η έλλειψη πιθανότητας συνεργασίας είναι ιδιαίτερα έντονη στους δήμους της Λευκωσίας, όπου παρά τα μηνύματα που έχουν σταλεί από τον χώρο του ΑΚΕΛ προς τις δυνάμεις του Κέντρου για στήριξη υποψηφίων της Αριστεράς, εντούτοις οι απαντήσεις ήταν αρνητικές. Στον Δήμο Στροβόλου το ΑΚΕΛ εξετάζει την υποψηφιότητα στελέχους του, η επιλογή του οποίου εκτιμάται ότι θα επουλώσει και ενδοκομματικές πληγές. Το ΔΗΚΟ εμφανίζεται αρνητικό στη στήριξη ΑΚΕΛικού υποψηφίου στον Στρόβολο. Από την άλλη στη Λακατάμια όπου το ΑΚΕΛ έχει ισχυρό εκτόπισμα, βρίσκεται αντιμέτωπο με τη θέση των Κεντρώων για στήριξη υποψήφιου της ΕΔΕΚ.

Πηγή: Φιλελεύθερος