Όπως ανέφερε μετά τη συνάντηση ο κ. Πετρίδης, με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ συζητήθηκε το πλαίσιο πολιτικής, οι λόγοι για τους οποίους χρειάζονται υφυπουργεία, ο τρόπος λειτουργίας τους, το καθεστώς τους και πως θα παραγάγουν πολιτική.
«Ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί αυτή η συζήτηση γιατί χρειάζεται ενίσχυση του πλαισίου διακυβέρνησης σε συγκεκριμένους τομείς της διακυβέρνησης, που μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερα απ' ότι προσφέρουν σήμερα και ευελπιστούμε ότι θα προχωρήσουμε και θα επεξηγήσουμε και περαιτέρω τις οποιεσδήποτε σκέψεις έχουμε», ανέφερε.
Από πλευράς τους ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι κατανοεί τις ανάγκες που υπάρχουν. Τόνισε ωστόσο ότι για την ΕΔΕΚ το πιο σημαντικό δεν είναι μόνο να υπάρξει μια νέα διοικητική δομή σε αυτούς τους τρεις πολύ σημαντικούς τομείς της κυπριακής οικονομίας, αλλά ταυτόχρονα να υπάρξει μια δέσμη μέτρων πολιτικής εφαρμογής. Με αυτό τον τρόπο, είπε, θα είναι σίγουρο ότι αυτά τα υφυπουργεία θα κινηθούν από την αρχή προς την σωστή κατεύθυνση, θα υλοποιήσουν τους στόχους τους και θα προσφέρουν θετικά αυτή τη δύσκολη περίοδο στα θέματα που έχουν σχέση με την αύξηση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και κυρίως στον τομέα του τουρισμού και της ναυτιλίας, ώστε να μπορέσει η Κύπρος να βρεθεί στη θέση που πραγματικά της αρμόζει αλλά και που μπορεί να βρίσκεται.
«Έχω διαβεβαιώσει τον κ. Πετρίδη ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα είμαστε θετικοί και θα στηρίξουμε οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες βλέπουμε να κινούνται προς αυτή τη θετική κατεύθυνση. Αρκεί να μην είναι, όπως τόνισα, μόνο το περίγραμμα και η διοικητική δομή. Από διοικήσεις και δομές έχουμε άφθονες, θέλουμε πια πρακτικές, θέλουμε πολιτική, θέλουμε εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων που να πιστοποιούν πια τη βελτίωση αλλά και την πρόοδο που πρέπει να παρουσιάσουμε σε αυτούς τους σημαντικούς τομείς», ανέφερε.