Αναστασιάδης-Σίσι-Τσίπρας αποφάσισαν υλοποίηση έργων στην ενέργεια, γεωργία και τουρισμό

Αναστασιάδης-Σίσι-Τσίπρας αποφάσισαν υλοποίηση έργων στην ενέργεια, γεωργία και τουρισμό

Ολοκληρώθηκε η τέταρτη Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Κάιρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι αποφάσισαν να εργαστούν για την υλοποίηση έργων στους τομείς της ενέργειας, της γεωργίας, του τουρισμού και των θαλάσσιων μεταφορών.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, οι ηγέτες επαναβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στις διαπραγματεύσεις για λύση του προβλήματος, που να επανενώνει το νησί, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, χωρίς αναχρονιστικές διευθετήσεις για ασφάλεια, όπως οι εγγυήσεις και το δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης.

Αποφάσισαν επίσης να ενδυναμώσουν τη συνεργασία για προώθηση της τριμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος με στόχο την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας, της ασφάλειας και ευημερίας στη Μέση Ανατολή.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου. Μετά και τη διμερή συνάντηση του κ. Σίσι με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα οι τρεις ηγέτες φύτεψαν τρία ελαιόδεντρα στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, που συμβολίζουν τη φιλία και τη συνεργασία ανάμεσα στις τρεις χώρες.