Αποσύρει την υποψηφιότητα για την δημαρχεία Λάρνακας ο Νίκος Κλεάνθους-Διαβάστε τους λόγους

Αποσύρει την υποψηφιότητα για την δημαρχεία Λάρνακας ο Νίκος Κλεάνθους-Διαβάστε τους λόγους

Δεν θα κατέλθει υποψήφιος για τη δημαρχία της Λάρνακας ο Νίκος Κλεάνθους, πρώην αναπληρωτής Πρόεδρος και βουλευτής του ΔΗΚΟ αφού - όπως αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του - “βλέπουμε τις ίδιες νοοτροπίες να επαναλαμβάνονται και τη Λάρνακα να κινδυνεύει να μείνει για ακόμα μια πενταετία ξανά στο περιθώριο”.

Στην ανακοίνωση ο κ. Κλεάνθους ευχαριστεί όλους όσοι από διάφορους πολιτικούς χώρους όχι μόνο τον προέτρεπαν να υποβάλει υποψηφιότητα «αλλά και με κάθε τρόπο υποσχέθηκαν να με στηρίξουν, αναγνωρίζοντας τη συνεπή και μακρά προσφορά μου στα κοινά της Λάρνακας και τις δυνατότητες μου. Μελετώντας όλα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα γύρω από τη Δημαρχία της Λάρνακας, με οδήγησαν στην απόφασή μου να μην κατέλθω ως υποψήφιος, βλέποντας τις ίδιες νοοτροπίες να επαναλαμβάνονται και τη Λάρνακα να κινδυνεύει να μείνει ξανά στο περιθώριο για ακόμα μια πενταετία».

Σημειώνει πως «όσο ο κόσμος δεν ξεσηκώνεται και δεν αντιδρά, τη Λάρνακα θα την κυβερνούν τα λογής – λογής συμφέροντα, που είναι ενάντια στο κοινό καλό της πόλης και την κρατούν στο περιθώριο. Εγώ δεν υπήρξα και δεν θα γίνω ποτέ υπηρέτης τέτοιων συμφερόντων που κινούν τα νήματα στο παρασκήνιο. Επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν φταίνε μόνο οι εκάστοτε Κυβερνήσεις, αλλά κυρίως ο εαυτός μας και η ανοχή που επιδεικνύουμε».

Αναφέρει ακόμα πως «πάντα στη ζωή μου έμαθα να αγωνίζομαι ακόμα και μόνος και να τολμώ μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες και αντίξοες συνθήκες να δίνω μάχες, όπως στις προηγούμενες Δημαρχιακές εκλογές.”

Γι ΄αυτό, συνεχίζει ο κ. Κλεάνθους, «και κριτήριο για μένα δεν είναι η εκλεξιμότητα, αλλά η μετέπειτα αναγκαιότητα για ενεργή στήριξη από τους πολίτες για να υλοποιηθούν δύσκολες αποφάσεις για το Δήμο και για να επιτύχουμε στόχους που παραμένουν ανεκπλήρωτοι. Και δυστυχώς», καταλήγει, «οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν στη Λάρνακα δεν βοηθούν για μια πετυχημένη Δημαρχία, με στόχους, να εξυγιάνουμε τις όποιες σαθρές καταστάσεις και να βγούμε από το αδιέξοδο της μιζέριας και της μεμψιμοιρίας».