Συμμαχία για μεταφορά ηλεκτρισμού : Παθητική η στάση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη

Συμμαχία για μεταφορά ηλεκτρισμού : Παθητική η στάση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη

Παθητική χαρακτηρίζει την στάση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, η Συμμαχία Πολιτών, όσον αφορά το θέμα μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος στα κατεχόμενα, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κωνσταντίνου Φιλαρέτου.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση.

Όλοι συμφωνούμε ότι η μεταφορά ηλεκτρισμού από την Τουρκία στα κατεχόμενα αποτελεί άλλη μια κίνηση προσπάθειας προσάρτησης των κατεχομένων εδαφών μας.

Όμως ως Συμμαχία Πολιτών διαφωνούμε κάθετα και έντονα με την παθητική στάση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη και ακόμη περισσότερο με τη ρητορική που αναπτύσσει ότι αυτές οι κινήσεις της Άγκυρας μας αναγκάζουν να επισπεύσουμε τη λύση.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη αντί να αντιδρά δυναμικά και να καταδικάζει στο διεθνή παράγοντα με σκοπό να αποτρέψει τους Τουρκικούς σχεδιασμούς, χτίζει επιχειρηματολογία για την ανάγκη επίσπευσης της λύσης.

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να άγεται και να φέρεται από τους τουρκικούς σχεδιασμούς. Πρέπει επιτέλους να ετοιμάσει ολοκληρωμένο σχέδιο με συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις για αποτροπή των τουρκικών σχεδιασμών που οδηγούν σε προσάρτηση της Κύπρου στην Τουρκία.

Ως Συμμαχία Πολιτών, επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε τον Πρόεδρο με δικές μας ιδέες και προτάσεις εάν αποφασίσει να περάσει από την πολιτική του αυτοσχεδιασμού στην πολιτική του στρατηγικού σχεδιασμού.