Αλληλεγγύη για ηλεκτρικό ρεύμα στα κατεχόμενα:Επιθετική κίνηση από πλευράς Άγκυρας

Αλληλεγγύη για ηλεκτρικό ρεύμα στα κατεχόμενα:Επιθετική κίνηση από πλευράς Άγκυρας

Η ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους αποτελεί ξεκάθαρη τουρκική πρόκληση σύμφωνα με ανακοίνωση της Αλληλεγγύης.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση.

«Η υπογραφή συμφωνίας για ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους κατά το 23 Διεθνές Συμβούλιο Ενέργειας, χθες στην Κωνσταντινούπολη, αποτελεί ξεκάθαρη τουρκική πρόκληση, και ενδεικτική των τουρκικών προθέσεων για την σταδιακή τουρκοποίηση ολόκληρου του νησιού μέσω της προωθούμενης λύσης» δήλωσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Πόλυς Παλλήκαρος.

«Την ώρα που στις συνομιλίες γίνεται λόγος για ενεργειακή διασύνδεση των δύο κοινοτήτων του νέου Διζωνικού Δικοινοτικού Ομόσπονδου κράτους, ο λεγόμενος «υπουργός ενέργειας και οικονομίας» Σουνάτ Ατούν, υπογράφει συμφωνία ενεργειακής συνεργασίας με τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας, και απευθύνει έκκληση προς την Ε/κ πλευρά λέγοντας “ελάτε να ιδρύσουμε ένα κοινό κέντρο μεταφοράς, να διασυνδεθούμε με την Τουρκία και να μοιραστούμε με αυτούς την ενέργεια”» τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης.
Καταλήγοντας, ο κύριος Παλλήκαρος είπε ότι «πρόκειται για επιθετική και επικίνδυνη κίνηση από πλευράς Άγκυρας η οποία υπονομεύει και τις ίδιες τις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη».