Αλληλεγγύη για Γιούνκερ : Επιτηδευμένη και επικίνδυνη η ουδετερότητα του

Αλληλεγγύη για Γιούνκερ : Επιτηδευμένη και επικίνδυνη η ουδετερότητα του

Ξεκάθαρος εκβιασμός από πλευράς Κομισιόν και του προέδρου Γιούνκερ , σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου του κινήματος Αλληλεγγύη.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση.

«Δυστυχώς ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σιουλτς, τήρησαν και χθες την επιτηδευμένη ουδετερότητα της ΕΕ, κατά τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγνοουμένων σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες».
Αυτό δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, κ. Πόλυς Παλλήκαρος και πρόσθεσε ότι: «Σε καμιά περίπτωση δεν αναφέρθηκαν στην Κυπριακή Δημοκρατία και στον Πρόεδρο της, παρά μόνο στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

Ο κύριος Γιούνκερ, εκβιάζοντας τον κυπριακό λαό, δήλωσε ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία επανένωσης της Κύπρου. Εμείς θα θέλαμε να του υπενθυμίσουμε ότι έχει την ευκαιρία να διασώσει ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την μετατροπή του σε κοινότητα και σε προτεκτοράτο της Τουρκίας».

«Σημειώνουμε» τόνισε «ότι οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές προσκλήθηκαν όπως και οι υπόλοιποι Ευρωβουλευτές μαζικά, και μάλιστα την τελευταία στιγμή. Την ίδια στιγμή που πολλοί Τουρκοκύπριοι «βουλευτές» προσεκλήθησαν επισήμως και με την στήριξη της Τουρκικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας, αλώνιζαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε μια προσπάθεια να περάσουν τη δική τους προπαγάνδα στο θέμα των αγνοουμένων και στο θέμα του Κυπριακού».

Ο Αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης επεσήμανε ότι «η στάση της ΕΕ και των Ευρωπαϊκών Θεσμών στηρίζονται εν πολλοίς στην πληροφόρηση που έχουν από τον ΄Ειντε, από τους Τούρκους, από τους Επιτρόπους και από το Υπουργείο Εξωτερικών. Ξεκάθαρα η ίδια η ΕΕ λειτουργεί ωσάν η Κυπριακή Δημοκρατία να είναι εκλιπούσα».
«Τη μεγαλύτερη ευθύνη για αυτή την δυσάρεστη και επικίνδυνη εξέλιξη φέρει η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία» είπε καταληκτικά ο κύριος Παλλήκαρος.