Αλληλεγγύη για ηλεκτρικό ρεύμα στα κατεχόμενα:Η Κυβέρνηση είναι θεατής εξελίξεων

Αλληλεγγύη για ηλεκτρικό ρεύμα στα κατεχόμενα:Η Κυβέρνηση είναι θεατής εξελίξεων

Το κίνημα Αλληλεγγύη καλεί την Κυβέρνηση να καταγγείλει διεθνώς την τουρκική στάση όσον αφορά την συμφωνία για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα κατεχόμενα, μέσα από ανακοίνωση.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση.

«Η Τουρκία προχώρησε σε συμφωνία για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα κατεχόμενα, που αποτελεί άλλη μια κίνηση προσάρτησης, με την Κυβέρνηση να είναι θεατής των εξελίξεων. Το τραγικό είναι ότι η Κυβέρνηση παραδέχεται πως αντί να προωθηθεί η συνεργασία στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από την Κυπριακή Δημοκρατία στο πλαίσιο των ΜΟΕ, τελικά, υπεγράφη συμφωνία μεταξύ ψευδοκράτους και Τουρκίας. Αυτό είναι κλίμα των συνομιλιών; Τα νέα τετελεσμένα»;

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλληλεγγύης και προσθέτει: «Καλούμε την Κυβέρνηση όχι μόνο να καταγγείλει διεθνώς αυτή την προκλητική τουρκική στάση. Καλούμε επίσης τον Γενικό Εισαγγελέα να μελετήσει κατά πόσο η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να κινηθεί νομικά κατά της Τουρκίας».

«Πάντως, τέτοιες ενέργειες» -καταλήγει η Αλληλεγγύη- «δεν συνάδουν με το καλό κλίμα στο οποίο αναφέρεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ως εκ τούτου προκαλείται ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία στο λαό για το τι πραγματικό θα προκύψει από τη διαδικασία, που βρίσκεται σε εξέλιξη».