ΕΔΕΚ για Κομισιον:Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τεθεί ενώπιον των ευθυνών της

ΕΔΕΚ για Κομισιον:Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τεθεί ενώπιον των ευθυνών της

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιχειρεί να παρακάμψει αρχές της σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου της ΕΔΕΚ.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση.

Σχετικά με τη στάση της Κομισιόν απέναντι στις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις του οδικού χάρτη της Τουρκίας έναντι των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέλουμε να σημειώσουμε ότι για ακόμη μια φορά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την εξυπηρέτηση κάποιων συμφερόντων και σκοπιμοτήτων, επιχειρεί να παρακάμψει αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χαιρετίζουμε τη στάση που τήρησε ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, και ελπίζουμε ότι η στάση αυτή θα παραμείνει σταθερή και αμετάβλητη.

Επιπρόσθετα θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τεθεί ενώπιον των ευθυνών της και σε περίπτωση που θα αγνοηθούν οι δίκαιες ανησυχίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτή να ασκήσει τα δικαιώματα τα οποία διαθέτει για διασφάλιση των αρχών και νόμιμων διαδικασιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκεί και όπου επιτρέπεται.

Την ίδια στιγμή καλούμε την κυβέρνηση και τον ΠτΔ να αιτηθούν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, την άμεση απόσυρση του απαράδεκτου εγγράφου του Ιουνίου 2014 που θεωρεί την Κυπριακή Δημοκρατία ως εκλιπούσα. Σε αντίθετη περίπτωση, εκεί και όπου είναι δυνατό, η Κυπριακή Δημοκρατία να εφαρμόσει στα θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία, τον μονομερή τερματισμό ζητημάτων ή την άσκηση βέτο, ή την παρεμπόδιση της συζήτησης ή προώθησής της.