Συμμαχία για Εδαφικό: Ο Πρόεδρος επιμένει στην πολιτική να λειτουργεί μόνος

Συμμαχία για Εδαφικό: Ο Πρόεδρος επιμένει στην πολιτική να λειτουργεί μόνος

Σε ανακοίνωση τύπου η Συμμαχία Πολιτών αναφέρει ότι ο Πρόεδρος επιμένει στην πολιτική να λειτουργεί μόνος του.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Ο ΠτΔ να μην σταθεί στα συνηθισμένα ευχολόγια περί λύσης αλλά να καταθέσει ενώπιον των πολιτικών αρχηγών τους εναλλακτικούς χάρτες που κατέχει και οι υπόλοιποι φορείς του Κοινοβουλίου αγνοούν.
22 Οκτ. 16

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ο Φιλελεύθερος» ο κ. Αναστασιάδης, όχι μόνο εμμένει στην επιλογή του για συζήτηση του εδαφικού-περιουσιακού εκτός Κύπρου αλλά, προχωρά ένα βήμα παραπέρα έχοντας εναλλακτικούς χάρτες στις αποσκευές του για να καταθέσει ως θέσεις της ε/κ πλευράς.

Ο ΠτΔ επιμένει στην πολιτική να λειτουργεί μόνος του χωρίς να διαβουλεύεται με κανένα, κρατώντας στο σκοτάδι και αγνοώντας συστηματικά τα μελή του Εθνικού Συμβουλίου και τον Κυπριακό λαό που ισχυρίζεται πως εκπροσωπεί.

Ως Συμμαχία Πολιτών αναμένουμε την ερχόμενη εβδομάδα που έχει οριστεί σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου ο ΠτΔ να μην σταθεί στα συνηθισμένα ευχολόγια περί λύσης αλλά να καταθέσει ενώπιον των πολιτικών αρχηγών τους εναλλακτικούς χάρτες που κατέχει και οι υπόλοιποι φορείς του Κοινοβουλίου αγνοούν.

Εκφράζουμε την κάθετη διαφωνία μας για την συζήτηση του εδαφικού στο εξωτερικό αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος να στηθεί ένα σκηνικό πιέσεων και εκβιασμών πρωτίστως εις βάρος μας.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Αναστασιάδη πως η εσφαλμένη επιλογή του τέως Προέδρου Κληρίδη το 1975 στην Βιέννη, να καταθέσει χάρτες επί του εδαφικού στον Ντεκτάς, ενώ η τουρκική πλευρά απέφυγε να το κάνει, εξέθεσε την δική μας διαπραγματευτική γραμμή και επέτρεψε στους Τούρκους να αποκτήσουν εικόνα των θέσεων και των απαιτήσεων μας .