ΔΗΣΥ για δημοτικές εκλογές: Μήπως ο μεγάλος αριθμός Δήμων βολεύει τα κομματικά παίγνια;

ΔΗΣΥ για δημοτικές εκλογές: Μήπως ο μεγάλος αριθμός Δήμων βολεύει τα κομματικά παίγνια;

Θέλουμε να επισημάνουμε κάποια εύλογα ερωτήματα, που αφορούν όλους δήλωσε μέσα από ανακοίνωση τύπου το ΔΗΣΥ.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση.

Μετά την κατάθεση της κυβερνητικής πρότασης για παράταση της θητείας των εκλεγμένους αξιωματούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης και ανεξαρτήτως εάν τελικά θα γίνουν εκλογές ή όχι, θέλουμε να επισημάνουμε κάποια εύλογα ερωτήματα, που αφορούν όλους. Πολιτικούς και πολίτες :
Πρώτον. Πόσο δημοκρατικό είναι αλήθεια να καλούμε τους πολίτες να ψηφίσουν και να εκλέξουν Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους σε Δήμους που στη συνέχεια θα συγχωνευτούν ; Τι θα γίνει την συγκεκριμένη ημέρα κατά την οποία ο Δήμος τους θα συγχωνευτεί ?
Δεύτερον. Πόσο λογικό είναι όταν επί τρία ολόκληρα χρόνια συζητούσαμε και καταλήξαμε με τους σημερινούς εκλεγμένους αξιωματούχους στο νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο να ζητήσουμε από τους όποιους νεοεκλεγέντες να εφαρμόσουν κάτι στο οποίο δεν είχαν συμμετοχή ?
Ο ΔΗΣΥ είχε έγκαιρα εκφράσει την θέση ότι η μεταρρύθμιση θα έπρεπε να είχε ψηφιστεί πριν ακόμα από τις βουλευτικές εκλογές. Το Νομοσχέδιο είχε κατατεθεί από τον Ιούλιο του 2015 και άλλοι είναι που παλινδρομούσαν μεταξύ σεναρίων και μοντέλων αυτοδιοίκησης. Θέλαμε από νωρίς να ξεκαθαρίσει το τοπίο και οι πολίτες να γνωρίζουν τι ακριβώς θα διελάμβανε η μεταρρύθμιση. Έστω όμως και τώρα αυτό θα πρέπει να γίνει.
Τρίτον. Όταν τον Ιούλιο θέσαμε ως ΔΗΣΥ θέμα αναβολής Δημοτικών Εκλογών, κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν την άποψη ότι είναι πρόωρο να συζητείται κάτι τέτοιο, διότι δεν είχε ολοκληρωθεί η συζήτηση των Νομοσχεδίων της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τώρα που ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την Μεταρρύθμιση, απαντούν ότι είναι πολύ αργά. Ας αποφασίσουν επιτέλους τι θέλουν. Μήπως ο τελικός τους στόχος είναι να μην γίνει καθόλου μεταρρύθμιση, γιατί ο μεγάλος αριθμός Δήμων βολεύει τα κομματικά παίγνια ;
Τέταρτον. Ανεξάρτητα από το όποιο πολιτικό κόστος ο ΔΗΣΥ με συνέπεια στηρίζει την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θεωρώντας την σαν μια από τις μεγαλύτερες τομές που πρόκειται να γίνουν στον τόπο μας. Και για μας μεταρρύθμιση σημαίνει οπωσδήποτε και μείωση του αριθμού των Δήμων. Το υπάρχον αυτοδιοικητικό μοντέλο έχει κλείσει τον κύκλο του.
Εάν τελικά η κυβερνητική πρόταση δεν προκριθεί τότε ο ΔΗΣΥ με την ίδια ετοιμότητα και αποφασιστικότητα που τον διακρίνει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις θα πορευτεί στις δημοτικές εκλογές δίνοντας απαντήσεις πρώτα και πάνω απ΄όλα σε όλους εκείνους που απλά ασκούν ανέξοδη κριτική.