Αυτή είναι η μοναδική «κόκκινη γραμμή» Αναστασιάδη που έγινε δεκτή από την πρώτη στιγμή στην Ελβετία

Αυτή είναι η μοναδική «κόκκινη γραμμή» Αναστασιάδη που έγινε δεκτή από την πρώτη στιγμή στην Ελβετία

Τη μοναδική «κόκκινη γραμμή», που έθεσε από την πρώτη ημέρα των συνομιλιών στο Μοντ Πελεράν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, και έγινε αποδεκτή από όλες τις πλευρές, σχολιάζουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι στα κοινωνικά δίκτυα.

Το αίτημα, που αφορά στις ώρες ανάπαυσης μεταξύ 14:00 και 18:00, που ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να τηρηθούν καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο ελβετικό θέρετρο, έγινε δεκτό και σχολιάστηκε έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως αναφέρει σήμερα σε παραπολιτικό της σχόλιο η εφ. «Πολίτης».

Για να καλυφθεί ο χρόνος της μεσημεριανής σιέστας του Προέδρου, συμφωνήθηκε οι συνομιλίες να ξεκινούν νωρίτερα το πρωί και να ολοκληρώνονται αργά το βράδυ της κάθε ημέρας.

Ωστόσο, ο χρόνος θα κυλά κανονικά για τα υπόλοιπα μέλη των διαπραγματευτικών ομάδων των δύο πλευρών, τα οποία θα συνεχίζουν κανονικά τις εργασίες τους ενόσω οι δύο ηγέτες θα ξεκουράζονται.

Όπως γράφει ο «Πολίτης», η απόφαση προκάλεσε ποικίλα σχόλια, με κυρίαρχο ότι πρόκειται για τη μοναδική «κόκκινη γραμμή» του Νίκου Αναστασιάδη, που έγινε δεκτή αναφορικά με τη διαδικασία της εντατικής διαπραγμάτευσης!