Αδιάλλακτη η στάση της Τουρκίας για τη Μόρφου! - Τι υποστήριξε ο ψευδοπρωθυπουργός των κατεχομένων

Αδιάλλακτη η στάση της Τουρκίας για τη Μόρφου! - Τι υποστήριξε ο ψευδοπρωθυπουργός των κατεχομένων

«Η Μόρφου δεν μπορεί να δοθεί ποτέ», φέρεται να είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον «πρωθυπουργό» των κατεχομένων, Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν, ο οποίος είχε χθες συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο στην Κωνσταντινούπολη.

Σε δηλώσεις του σε Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους, ο Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν αναφέρθηκε σε αυτά που του είπε ο Πρόεδρος Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Ερντογάν φέρεται να του είπε τα εξής: «Όταν ήρθα, είχα πει ότι "η Μόρφου δεν θα δοθεί ποτέ" και μάλιστα αυτό το είπα στη Μόρφου. Από εκείνη τη μέρα και μετά δεν υπήρξε αλλαγή στις απόψεις μας. Τις συμφωνίες εγγυήσεων δεν τις ακουμπώ ποτέ, αλλά εάν οι Ελληνοκύπριοι επιδείξουν συμβιβαστική στάση στο θέμα του χάρτη στο εδαφικό και το αποτέλεσμα είναι εντάξει, τότε μπορούμε να καθίσουμε με την Ελλάδα στην πενταμερή και να συζητηθεί, αλλά πριν από αυτό δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει ποτέ».

Ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε ότι η στάση της Τουρκίας στο θέμα των εγγυήσεων και το εδαφικό είναι καθαρή και πως δεν αποδέχεται ποτέ στο εδαφικό ποσοστό κάτω από 30%.