Θλίψη στην πολιτική σκηνή της Κύπρου – Έφυγε από την ζωή πρώην Υπουργός (photo)

Θλίψη στην πολιτική σκηνή της Κύπρου – Έφυγε από την ζωή πρώην Υπουργός (photo)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών και Άμυνας, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών καθώς και Βουλευτής, Λεμεσού απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών.

Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 94 ετών ο Χριστόδουλος Βενιαμίν ο οποίος διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Υπουργός Εσωτερικών και Άμυνας, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών καθώς και Βουλευτής, Λεμεσού.

Ο Χριστόδουλος Βενιαμίν γεννήθηκε στο χωριό Κάτω Μονή της Επαρχίας Λευκωσίας στις 22 Νοεμβρίου 1922.

Σπούδασε νομικά στα Inns of Court στο Λονδίνο και είναι απόφοιτος του Middle Temple.

Εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στη δημόσια υπηρεσία από την περίοδο της Αγγλοκρατίας και υπηρέτησε ως Έπαρχος Λεμεσού την περίοδο 1960 – 1968 και ακολούθως ως μόνιμος Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών 1968 -1974.

Από τον Ιανουάριο του 1975 μέχρι τον Ιανουάριο του 1985 διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών και Άμυνας και από τον Μάρτιο του 1988 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1993 Υπουργός Εσωτερικών. Διετέλεσε βουλευτής Λεμεσού από τον Ιανουαρίου του 1997 για περίοδο τεσσάρων χρόνων.

Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του ως Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών του απονεμήθηκαν τα πιο κάτω παράσημα: “Federal Republic of Germany - Das Grosse Verdoemstkreuz Mit Stern Und Schulterband”, “Republic of Italy - Onorifiecenza de Grande Ufficiale” και “Republic of Lebanon - The Order of the Cedar”.

Ο Χριστόδουλος Βενιαμίν νοησηλευόταν με σοβαρά προβλήματα υγείας σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο.