Δημήτρης Χριστόφιας: Είχα ζητήσει δάνειο από τον Πούτιν αλλά...

Δημήτρης Χριστόφιας: Είχα ζητήσει δάνειο από τον Πούτιν αλλά...

Για τις προηγούμενες προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, την οικονομική κρίση, τις σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας, αλλά και τις συμβουλές που έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα όταν έγινε Πρωθυπουργός, αποκάλυψε ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

 

Ο κ. Χριστόφιας έκανε γνωστό πως είχε ζητήσει επίμονα και επανειλημμένα από τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, να παραχωρήσει ένα δάνειο 5 με 7 δισ. στην Κύπρο, για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Είχα τηλεφωνικές επικοινωνίες, τις αποκαλύπτω, που του έλεγα, ότι θα υποχρεωθούμε εμείς οι οποίοι παλέψαμε για τα δικαιώματα των εργαζομένων, θα υποχρεωθούμε να κάνουμε το αντίθετο και δεν θα ήθελα ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο, δώστε μας αυτό το δάνειο, κι εγώ σου εγγυώμαι, ότι τα επόμενα 50 χρόνια οι Κύπριοι θα ευλογούν την Ρωσία, όποιος κι αν είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας», αποκάλυψε ο κ. Χριστόφιας.

«Δεν το έκανε, και νομίζω έσφαλε, γιατί μετά από αυτό, ενώ δεν ήθελε να κακοφανεί στους ταγούς της Ε.Ε. ένεκα οικονομικών συμφερόντων, του έκαναν το Κίεβο, του έκαναν την Ουκρανία, και στο τέλος της ημέρας βρίσκεται σε σύγκρουση με την Ε.Ε. και του επέβαλαν και τιμωρητικά μέτρα», πρόσθεσε ο κ. Χριστόφιας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Διαβάστε περισσότερα στο CNN.gr.