ΔΗΣΥ για Κυπριακό: Κοινή εθνική πορεία από Πρόεδρο και Πρωθυπουργό της Ελλάδας

ΔΗΣΥ για Κυπριακό: Κοινή εθνική πορεία από Πρόεδρο και Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Το ΔΗΣΥ επισήμανε την ψεσινή πολύωρη συνάντηση συνεργασίας του Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τους δύο Υπουργούς Εξωτερικών σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου του κ. Πρόδρομου Προδρόμου.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση :

Επισημαίνουμε την ψεσινή πολύωρη συνάντηση συνεργασίας του Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τους δύο Υπουργούς Εξωτερικών.

Ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός εξέτασαν ενδελεχώς την κατάσταση πραγμάτων, σκοπεύοντας να αξιοποιήσουν όλα τα ερείσματα μας στην Ε.Ε. και αλλού. Πήραν κοινές αποφάσεις και συντονίζουν πλήρως τα επόμενα βήματα και διαβήματα ούτως ώστε, με κοινή εθνική στρατηγική να υλοποιήσουν τους στόχους που έθεσαν και να καταλήξουμε σε μια επιτυχημένη διάσκεψη για το μέλλον και το συμφέρον της Κύπρου, χωρίς εγγυήσεις και εξαρτήσεις. Το υπογραμμίζουμε: να καταλήξουμε σε μια πετυχημένη πολυμερή διάσκεψη.

Θα πρέπει, λοιπόν, να το δουν όσοι έβλεπαν ή έκαναν εικασίες για διάσταση και διχογνωμία και δημιούργησαν δυσάρεστο κλίμα στην κοινή γνώμη. Κύπρος και Ελλάδα πάμε μαζί!

Πιστεύουμε, ακόμη, ότι στην κατεύθυνση ενότητας που χαράζουν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός Τσίπρας πρέπει να πορευτούμε και εμείς, οι πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο. Να βρούμε δρόμο συνεργασίας και ενότητας με κοινό στόχο το εθνικό συμφέρον και το καλό της Κύπρου.