Ντόχερτι: «Φαίνεται ότι ως τώρα ο Ερντογάν επιθυμεί λύση» - Ποια στάση θα τηρήσουν oi ΗΠΑ στη Γενεύη

Ντόχερτι: «Φαίνεται ότι ως τώρα ο Ερντογάν επιθυμεί λύση» - Ποια στάση θα τηρήσουν oi ΗΠΑ στη Γενεύη

Τη θέση την οποία θα τηρήσει η Ουάσινγκτον, όσον αφορά στη διεθνή διάσκεψη της Γενεύης, αποκάλυψε σε συνάντησή, που είχε τη Δευτέρα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με ομάδα Ελληνοαμερικανών, η Αμερικανίδα Πρέσβειρα στη Λευκωσία, Καθλίν Ντόχερτι.

«Αν μας καλέσουν τα Ηνωμένα 'Εθνη θα πάμε στη Γενεύη», ήταν η απάντηση που έδωσε, σύμφωνα με παράγοντα της Ομογένειας στις ΗΠΑ, η κ. Ντόχερτι.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Αμερικανίδα πρέσβειρα δήλωσε ενθαρρυμένη από την πρόοδο που σημείωσαν στις συνομιλίες τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, και από την απόφασή τους να μεταβούν στη Γενεύη για συνομιλίες και διάσκεψη.

Εξέφρασε, μάλιστα, την υποστήριξη των ΗΠΑ προς τη διαδικασία και την ετοιμότητά τους να βοηθήσουν σε ό,τι τους ζητηθεί.

Απαντώντας σε ερώτημα αν θα σταλεί εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης στη Γενεύη, είπε ότι αν προσκληθούν από τα Ηνωμένα 'Εθνη θα πάνε.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το αν προτίθεται ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να μεταβεί στη Γενεύη, είπε πως δεν πιστεύει ότι η διάσκεψη θα είναι σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Η Αμερικανίδα Πρέσβειρα δέχθηκε αρκετά ερωτήματα για την Τουρκία και για το αν οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιθυμεί λύση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κ. Ντόχερτι απάντησε ότι «μέχρι τώρα αυτό φαίνεται».

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΠΣΕΚΑ, της ΑΧΕΠΑ, του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου, της Συντονιστικής Προσπάθειας Ελλήνων και του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας.

Σημειώνεται ότι η κ. Ντόχερτι βρίσκεται στις ΗΠΑ για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Πηγή: ΚΥΠΕ