Στον...πάγο για την ώρα το Κυπριακό! Στο Τρόοδος ο Πρόεδρος για σύσκεψη με τη διαπραγματευτική ομάδα

Στον...πάγο για την ώρα το Κυπριακό! Στο Τρόοδος ο Πρόεδρος για σύσκεψη με τη διαπραγματευτική ομάδα

Σύσκεψη στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος με τα μέλη της διαπραγματευτικής του ομάδας πραγματοποιεί από το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενόψει των διαπραγματεύσεων και της διάσκεψης για το Κυπριακό, που θα πραγματοποιηθούν από τις 9 μέχρι τις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη.

Την Παρασκευή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρίσκεται στην Αθήνα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρουσία και των Υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, έχει δηλώσει πως «η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται στο να δημιουργηθεί η αναγκαία υποδομή, από πλευράς προόδου, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι τη Γενεύη, καθώς επίσης και η αναγκαία συζήτηση στο θέμα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων, που θα διευκολύνει να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Πριν από τη μετάβαση στη Γενεύη για τις τριήμερες συνομιλίες (9, 10 και 11/1) και τη διάσκεψη για το Κυπριακό (12/1) ο Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να έχει άλλες δύο συναντήσεις με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, μία στις 4 και ενδεχομένως μία στις 7 Ιανουαρίου.

Οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών συμφωνήθηκε, στο μεταξύ, ότι θα συνεχίσουν τις εντατικές τους διαβουλεύσεις.

Την Τετάρτη 28/12, εξάλλου, αναμένεται να συναντηθούν στην Άγκυρα οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας – Τουρκίας, για τη διερεύνηση των προθέσεων αναφορικά με μια ενδεχόμενη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν.