ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Στα χέρια των εμπειρογνωμόνων το Περιουσιακό - Ασφάλεια και Εγγυήσεις συζητούν οι 2 ηγέτες

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Στα χέρια των εμπειρογνωμόνων το Περιουσιακό - Ασφάλεια και Εγγυήσεις συζητούν οι 2 ηγέτες

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Γενεύη συνάντηση της επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για το Περιουσιακό, Ερατούς Κοζάκου Μαρκουλλή, με τον Τουρκοκύπριο εμπειρογνώμονα για το Περιουσιακό και τα Ηνωμένα Έθνη.

Κατά την πρωινή τους συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, αποφάσισαν το θέμα να συζητηθεί περαιτέρω ανάμεσα στους εμπειρογνώμονες των δυο πλευρών το απόγευμα και όπως αυτοί ενημερώσουν αναλόγως του ηγέτες για τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων τους.

Εξάλλου, στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς, Ανδρέα Μαυρογιάννη, και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων.

Νωρίτερα, τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ενημερώθηκαν από την κ. Μαρκουλλή και τον κ. Μαυρογιάννη για την πρωινή συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί.

Οι δύο ηγέτες θα επανέλθουν στις 17.30 ώρα Γενεύης (18:30 ώρα Κύπρου) για ανταλλαγή απόψεων (brainstorming) στο θέμα της Ασφάλειας και Εγγυήσεων και στη συνέχεια θα συζητήσουν εκ νέου τα θέματα διακυβέρνησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ