ΔΙΑΣΚΕΨΗ-ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Χωρίς σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας παρακάθισε στο τραπέζι ο Αναστασιάδης-PICS

ΔΙΑΣΚΕΨΗ-ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Χωρίς σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας παρακάθισε στο τραπέζι ο Αναστασιάδης-PICS
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Σημαντική συμβολική σημασία έχει η απουσία σημαιών στα έδρανα της αίθουσας στην οποία πραγματοποιείται η διεθνής διάσκεψη για το Κυπριακό, στο Παλάτι των Εθνών στη Γενεύη.

Γράφει ο Δημήτρης Σκρίμπας

Με τον πιο εύσχημο τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι όσων εκτιμούσαν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα είναι ευδιακρίτως παρούσα στη διεθνή διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό.

Οι πρώτες φωτογραφίες και τα τηλεοπτικά πλάνα από τοv χώρο διεξαγωγής των συνομιλιών είναι αποκαλυπτικά. Ακόμα πιο αποκαλυπτική είναι η εξίσωση των δύο ηγετών, που αναγορεύθηκαν σε «Αυτού Εξοχότητες».

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ο Νίκος Αναστασιάδης, εκτός από ηγέτης της ελληνοκυπριακής κοινότητας είναι και Πρόεδρος ενός διεθνώς αναγνωρισμένου κράτους-μέλους των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ο Μουσταφά Ακιντζί είναι «Πρόεδρος» ενός πολιτικού μορφώματος, που αναγνωρίζει μόνο ο ίδιος και η Τουρκία.

Το μόνο, ίσως, θετικό στην όλη υπόθεση είναι η εκπροσώπηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος συνοδεύεται από την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι.