Βολές Κοτζιά κατά Politico από τις Βρυξέλλες - Τι δήλωσε για τη διαδικασία της Γενεύης η Μογκερίνι

Βολές Κοτζιά κατά Politico από τις Βρυξέλλες - Τι δήλωσε για τη διαδικασία της Γενεύης η Μογκερίνι

Προχωράμε και θα αναμένουμε το αποτέλεσμα λέει ο Κασουλίδης, για βρώμικο Τύπο κάνει λόγο ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Την άποψη ότι η διαπραγμάτευση για το Κυπριακό προχωράει διατύπωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα της Γενεύης, ο Υπουργός δήλωσε: «Κοιτάξτε, για να βρεθούμε σε ένα επόμενο επίπεδο σημαίνει ότι προχωράμε. Από εκεί κι εκεί ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, περιμένουμε να δούμε».

Ερωτηθείς για το επίπεδο που θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στη συνέχεια των συζητήσεων, απάντησε πως «θα υπάρχει πρώτα μια συζήτηση τεχνοκρατικού επιπέδου».

Απαντώντας στην ίδια ερώτηση ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, δήλωσε: «Να σας πω, είναι βρώμικος ο Τύπος που λέει ειδήσεις αυτά που τον πληρώνουν».

Aπό την πλευρά της, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι, σημείωσε ότι ελπίζει σε λύση.

«Το ελπίζω, το ελπίζω. Όπως ξέρετε, βρέθηκα μαζί με τον Πρόεδρο Γιούνκερ στη Γενεύη την περασμένη εβδομάδα. Υποστηρίζουμε τα διαπραγματευόμενα μέρη στη Κύπρο και τη διαδικασία υπό τα Ηνωμένα Έθνη και τις εγγυήτριες δυνάμεις, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Οι συνεργάτες μας θα συνεχίσουν να εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση τις επόμενες ώρες, εβδομάδες και ημέρες, ελπίζοντας σε επιτυχή κατάληξη. Ο κόσμος, η περιοχή, χρειάζεται αυτά τα θετικά νέα. Το όφελος για την Κύπρο και τη γύρω περιοχή θα είναι τεράστιο», ανέφερε η κ. Μογκερίνι.

Πηγή: ΚΥΠΕ