Πυρά Αναστασιάδη κατά Τουρκές-Έιντε: «Με ανάλογες αξιώσεις είναι αδιανόητο να υπάρξει λύση»

Πυρά Αναστασιάδη κατά Τουρκές-Έιντε: «Με ανάλογες αξιώσεις είναι αδιανόητο να υπάρξει λύση»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Επιμέλεια: Δημήτρης Σκρίμπας

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο, υπήρξε ενημέρωση από τους διαπραγματευτές για τις συζητήσεις που έγιναν στο Μοντ Πελεράν και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος εφ’ όλης της ύλης και για τα έξι κεφάλαια με αποφασιστικότητα, ώστε να σμικρυνθούν οι διαφορές που υπάρχουν.

Ο κ. Αναστασιάδης αποκάλυψε ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, προκειμένου να καθοριστούν η παραπέρα διαδικασία και η μεθοδολογία των διαπραγματεύσεων, ενώ αναφερόμενος στη Διάσκεψη της Γενεύης είπε ότι δεν ήταν ούτε η αρχή ούτε το τέλος.

Όσον αφορά στις δηλώσεις του Τούρκου Αντιπροέδρου, Τουγρούλ Τουρκές, για την εξίσωση των δικαιωμάτων Ελλήνων και Τούρκων επί του κυπριακού εδάφους μετά τη λύση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι «όσο οι Τούρκοι αξιωματούχοι προβαίνουν σε απαράδεκτες δηλώσεις, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι τη δημιουργία ενός αρνητικού κλίματος».

Διαβάστε επίσης: Προκαλεί ο Τουρκές! Αμφισβητεί την πληθυσμιακή αναλογία - Θέλει εξίσωση Ελλήνων & Τούρκων στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προειδοποίησε μάλιστα, ότι με ανάλογες αξιώσεις είναι αδιανόητο να υπάρξει λύση του Κυπριακού προβλήματος, ενώ εξ αφορμής των πρόσφατων δηλώσεων του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, διαμήνυσε σε αυστηρό τόνο ότι θα γίνουν παραστάσεις, ώστε «να είναι αρκούντως προσεκτικός στις δηλώσεις του και στα όσα λέει και διαμηνύει».