Σε απάτη αγοράς ακινήτου πρωταγωνιστούν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΔΗΣΥ- Και ο Κασουλίδης στην υπόθεση

Σε απάτη αγοράς ακινήτου πρωταγωνιστούν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΔΗΣΥ- Και ο Κασουλίδης στην υπόθεση

Καταγγελία εναντίον του γενικού γραμματέα της αγροτικής οργάνωσης του ΔΗΣΥ, Παναγροτικός, Τάσου Γιαπάνη, υποβλήθηκε στο Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος (ΓΔΟΕ) Αρχηγείου Αστυνομίας για απάτη σε αγορά ακινήτου στη Μολδαβία.

Σύμφωνα με τον Φ, στην καταγγελία προέβη το μέλος της επαρχιακής γραμματείας του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Τάσος Βαρδάκης και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κατάθεση αναμένεται να δώσει και δεύτερο πρόσωπο, την ερχόμενη Τρίτη.

Σύμφωνα με τον Φ, ο κ. Βαρδάκης και άλλα πολιτικά πρόσωπα έδωσαν το 2008 το ποσό των €400 χιλιάδων στον κ. Γιαπάνη προκειμένου να προχωρήσει στην αγορά εκ μέρους τους ακινήτου στη Μολδαβία, αλλά μέχρι σήμερα δεν έγινε η μεταβίβαση.

Με βάση την καταγγελία του κ. Βαρδάκη, ως θύματα του κ. Γιαπάνη παρουσιάζονται ο Κώστας Σαμάρας και τρία άλλα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Πρόκειται για τον υπουργό Εξωτερικών Γιαννάκη Κασουλίδη, τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χρίστο Στυλιανίδη και τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόση Τσιόλα.

Με δηλώσεις του στον Φ πάντως, ο κ. Γιαπάνης απορρίπτει τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι είναι και ο ίδιος θύμα απάτης συνεργατών του στη Μολδαβία.

Τις καταγγελίες του κ. Βαρδάκη στην Αστυνομία, επιβεβαιώνει με δηλώσεις του στον Φ ο εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Ανδρέας Αγγελίδης.