Συνεχίζεται ο σάλος με τη λίστα των δημοσίων υπαλλήλων με κομματική θέση: Αυτούς «ξέχασε» ο Χάρης

Συνεχίζεται ο σάλος με τη λίστα των δημοσίων υπαλλήλων με κομματική θέση: Αυτούς «ξέχασε» ο Χάρης

Πρωτοκλασάτα στελέχη του ΔΗΣΥ φαίνεται ότι λείπουν από τη λίστα των δημοσίων υπαλλήλων που έδωσε στη δημοσιότητα ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργίαδης.

Σύμφωνα με τον «Φ», άλλο ένα τρανταχτό όνομα και συγκεκριμένα αυτό του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόση Τσιόλα, απουσιάζει από τον κατάλογο δημοσίων υπαλλήλων που δημοσιοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, προκαλώντας την αντίδραση κομμάτων καθώς και ατόμων που περιλήφθησαν στη λίστα ως στελέχη κομμάτων.

Οι 39 του καταλόγου φέρονται να μην εξασφάλισαν άδεια συμμετοχής τους σε κομματικά όργανα, αλλά προκλήθηκαν αντιδράσεις αφού κάποιοι θεωρούν ότι έμειναν αδίκως εκτεθειμένοι.

Διαβάστε επίσης: Αυτοί είναι οι 39 δημόσιοι υπάλληλοι με κομματικές θέσεις- Στη λίστα και Βουλευτής του ΕΛΑΜ(ΠΙΝΑΚΑΣ)

Από τους σχετικούς καταλόγους του ΔΗΣΥ φαίνεται πως μέλη του Πολιτικού Γραφείου τυγχάνουν και δημόσιοι υπάλληλοι που περιστοιχίζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν και ο κ. Τσιόλας ανέφερε, πως ουσιαστικά δεν τυγχάνει μέλος αλλά απλώς καλείται για να ενημερώσει το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ για θέματα της αρμοδιότητάς του, τα οποία σχετίζονται με ζητήματα που χειρίζεται ο Πρόεδρος. Ο κ. Τσιόλας διετέλεσε επί διετία οργανωτικός γραμματέας του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου αλλά, όπως ανέφερε στον «Φ», στη συνέχεια παραιτήθηκε.

ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ εξαπέλυσαν επίθεση στον υπουργό Οικονομικών καλώντας τον να αποσύρει από τον κατάλογο ονόματα προσώπων τα οποία, όπως υποστηρίζουν, είδαν το φως της δημοσιότητας στο πλαίσιο αποπροσανατολισμού από την υπόθεση απόσπασης της κ. Σάβιας Ορφανίδου (στην Ερωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων) η οποία τυγχάνει και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ. Παράλληλα υποδεικνύουν ότι από τον κατάλογο απουσιάζουν στελέχη του ΔΗΣΥ. Ήδη ο «Φ» έκανε αναφορά στην κ. Δέσπω Σεργίου, η οποία ήταν μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος και αποσπάστηκε στις Βρυξέλλες και την κ. Ξένια Κωνσταντίνου η οποία εργάζεται στο πανεπιστήμιο Κύπρου και τυγχάνει πρόεδρος της ΓΟΔΗΣΥ και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΣΥ.