Μιάμιση ώρα διήρκησε η συζήτηση τη Δευτέρα το βράδυ στο Κραν Μοντάνα, συνεχίζουν Τρίτη πρωί

Μιάμιση ώρα διήρκησε η συζήτηση τη Δευτέρα το βράδυ στο Κραν Μοντάνα, συνεχίζουν Τρίτη πρωί

Ολοκληρώθηκε μετά από μιάμιση ώρα η συζήτηση για το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων, με τη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων, της ε/κ και της τ/κ πλευράς.

Είχε προηγηθεί η άτυπη συνάντηση των δύο ηγετών για να συζητήσουν όλα τα κεφάλαια, κατά την οποία σχολίασαν τις θέσεις της άλλης πλευράς.

Εξερχόμενος από το συνεδριακό κέντρο όπου διεξάγονται οι συνομιλίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ρωτήθηκε για τη συνάντηση και απάντησε «Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι ήταν όπως θα ηθέλαμε».

Ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί απάντησε ότι «δουλεύουμε και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε».

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς ερωτηθείς επίσης πώς πήγε η συνάντηση, απάντησε «πρέπει να σκεφτώ σοβαρά αν πρέπει να σας πω», ενώ νωρίτερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε «θαυμάζω την υπομονή σας».

Ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε ανέφερε επίσης, απαντώντας στο ίδιο ερώτημα, ότι έχουν συμφωνήσει να μην κάνουν δηλώσεις και πως είναι "μια διαδικασία σε εξέλιξη".

Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν αύριο το πρωί στις 10 (11 ώρα Κύπρου) με τη συζήτηση στο τραπέζι 1 για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις και μία ώρα αργότερα στο τραπέζι 2 θα συνεχιστούν οι συνομιλίες για τα υπόλοιπα πέντε κεφάλαια.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, βρίσκεται σε εξέλιξη διαβούλευση για να επανέλθει ο ΓΓ του ΟΗΕ την ερχόμενη Πέμπτη στο Κραν Μοντάνα.

Το Εθνικό Συμβούλιο συνεδριάζει υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για να ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις.