Ανοίγει η παραλία της Αμμοχώστου αλλά μόνο για «υπηκόους» του ψευδοκράτους και Τούρκους πολίτες

Ανοίγει η παραλία της Αμμοχώστου αλλά μόνο για «υπηκόους» του ψευδοκράτους και Τούρκους πολίτες

Αρχές Αυγούστου θα ανοίξει ως «δημόσια», ωστόσο θα έχουν δικαίωμα να εισέρχονται με την επίδειξη ταυτότητας μόνο «υπήκοοι» του ψευδοκράτους και Τούρκοι πολίτες, η παραλία Δερύνειας στην υπό διοίκηση του τουρκικού στρατού, περιφραγμένη περιοχή της Αμμοχώστου, μετά το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψαν ο «δήμος» Αμμοχώστου και η «διοίκηση» των «δυνάμεων ασφαλείας».

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, την ανακοίνωση έκανε χθες σε διάσκεψη Τύπου ο «δήμαρχος» Αμμοχώστου Ισμαήλ Αρτέρ. Είναι η πρώτη φορά που θα ανοίξει μέρος της περιφραγμένης περιοχής μετά το 1974 για πολίτες εκτός από στρατιωτικούς, σημειώνουν κάποιες τ/κ εφημερίδες, ωστόσο ο Ισμαήλ Αρτέρ είπε ότι είχε ξανανοίξει πριν κάποια χρόνια αλλά έκλεισε για διάφορους λόγους και πάλι μετά από λίγο.

Ο κ. Αρτέρ ανέφερε πως η παραλία έχει μήκος 240 μέτρα θα έχει 240 κρεβατάκια και ένα μπουφέ για φαγητό. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που υπέγραψε ο «δήμος» με τις κατοχικές δυνάμεις, το οποίο θα ανανεώνεται αυτόματα κάθε χρόνο, η εν λόγω παραλία θα λειτουργεί από τον «δήμο» μεταξύ 15 Μαΐου και 29 Οκτωβρίου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Η είσοδος του κοινού θα είναι ελεγχόμενη και θα χρειάζεται η επίδειξη ταυτότητας. Είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε «υπηκόους» του ψευδοκράτους και πολίτες της Τουρκίας.

Ο κ. Αρτέρ είπε ότι η Αμμόχωστος αντιμετωπίζει πρόβλημα στην πρόσβαση σε παραλίες με τις «δημόσιες» (χωρίς εισιτήριο) παραλίες να είναι μόνο στις Κλαψίδες και η Σίλβερ (Ασημένια). Η παραλία της Δερύνειας, όπως ονομάζεται αυτή που θα λειτουργήσει τώρα, είναι εντός της περιοχής που υπάγεται στον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων και η υπογραφή του πρωτοκόλλου έγινε στις 14 Ιουλίου. Οι εργασίες, πρόσθεσε, θα ολοκληρωθούν σε 15 μέρες και η παραλία θα λειτουργήσει αρχές Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΚΗ ΗΡΟΔΟΤΟΥ: Το ποσό που δόθηκε ως αποζημίωση στην οικογένεια για το θάνατο του Αιμίλιου

 

Πρώην παίκτης του ΑΠΟΕΛ επέστρεψε Κύπρο και κάνει βόλτες με γνωστό μάνατζερ… Παίζει κάτι; PIC

Στα μαύρα οι Αγγλισίδες: «Έφυγε» η 33χρονη Ιουλία- Καταλείπει παιδάκι 6 χρονών (pic)

Βρέθηκε ο 38χρονος άντρας που είχε χαθεί στην Πέγεια

ΛΑΡΝΑΚΑ: Χαροπαλεύει 15χρονος μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο- Του έκοψε τον δρόμο 56χρονος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εντοπίστηκε απανθρακωμένο πτώμα σε αυτοκίνητο στη Λεμεσό

Βρέθηκε ο 38χρονος άντρας που είχε χαθεί στην Πέγεια