Ο κακός χαμός με τις δηλώσεις Κασουλίδη για τα έσοδα του φυσικού αερίου- Τι δεν ανέφερε τελικά (vid)

Ο κακός χαμός με τις δηλώσεις Κασουλίδη για τα έσοδα του φυσικού αερίου- Τι δεν ανέφερε τελικά (vid)

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, για τα έσοδα του φυσικού αερίου και το διαμοιρασμό τους σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, με το ΔΗΚΟ να κάνει λόγο για «νέα υπαναχώρηση» του Νίκου Αναστασιάδη.

Όπως θα δείτε στο βίντεο του newsbomb.com.cy, ο Υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε στο πλατό του κεντρικού δελτίου του MegaOne και αναφέρθηκε στο διαμερισμό των εσόδων από το φυσικό αέριο και τόνισε ότι «Όλα τα έσοδα θα τα μοιράζονται Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, θα υπάρχει το ταμείο και τα έσοδα από εκεί τα 5/6 θα τα παίρνει η τουρκοκυπριακή κοινότητα για έργα υποδομής και ένα μόνο έκτο η ελληνοκυπριακή».

Η πιο πάνω δήλωσε προκάλεσε έντονη αντίδραση κυρίως στο στρατόπεδο του ΔΗΚΟ, το οποίο εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση:

Η ομολογία του Υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη στο MEGAONE για συμφωνία παραχώρησης στους τουρκοκύπριους των 5/6 των εσόδων από το φυσικό αέριο, αποκαλύπτει μια νέα και επικίνδυνη υποχώρηση του κ. Αναστασιάδη.

Μέχρι σήμερα οι δηλώσεις του κ. Κασουλίδη εξέθεταν τον ίδιο και το θεσμό που θα έπρεπε να υπηρετεί.

Πλέον οι δηλώσεις του κ. Κασουλίδη αποκαλύπτουν το μέγεθος και το εύρος των υποχωρήσεων της Ε/κ πλευράς, δηλαδή το μέγεθος και το εύρος της αποτυχίας της πολιτικής Αναστασιάδη.

Ο κ. Αναστασιάδης έχει ήδη αποδεχτεί:

Την εκ περιτροπής προεδρία.

Την παραχώρηση του πρώτου λόγου στους παράνομους χρήστες των περιουσιών των προσφύγων, σε μελλοντική υπό τ/κ διοίκηση περιοχή.

Τα Βέτο για τους Τουρκοκύπριους μέσω της διάταξης για απαραίτητη θετική τουρκοκυπριακή ψήφο για όλες τις αποφάσεις.

Την παραχώρηση στα 80 εκατομμύρια Τούρκων πολιτών ελεύθερης έλευσης και διαμονής, αρκεί να δηλώνουν εργάτες, τουρίστες ή φοιτητές.

Την ύπαρξη Τούρκων αστυνομικών στην πολυεθνική δύναμη, που θα παραμείνει στο διηνεκές στην Κύπρο.

Την παραμονή απροσδιόριστου αριθμού τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα ακόμα και μετά την έναρξη εφαρμογής της Συμφωνίας και ενώ θα έχουν αποκτήσει δικαιώματα βέτο οι Τουρκοκύπριοι.

Πόσες άλλες υποχωρήσεις κρατούν μυστικές από το λαό;

Μετά τον σάλο ο Ιωάννης Κασουλίδης διευκρίνισε ότι η αναφορά του για παραχωρηση των 5/6 του Αναπτυξιακου Προϋπολογισμού για τους τουρκοκύπριους δεν έχει καμία σχέση με το Ταμείο για τους υδρογονάνθρακες.

Σε σημερινές δηλώσεις εξήγησε ότι στο πλαίσιο της λύσης του Κυπριακού θα διατίθενται τα πρώτα χρόνια τα 5/6 του Αναπτυξιακού Προϋπολογισμού της Ομόσπονδης Κύπρου μέχρι να φθάσουν οι τουρκοκύπριοι περίπου στο ίδιο επίπεδο με τους ελληνοκύπριους, γύρω στο 75 με 80%.

Μέσω twitter απάντησε στο ΔΗΚΟ και ο Μιχάλης Σοφοκλέους γράφοντας:

Η αλλαγή που επικαλείσε Νικόλα Παπαδόπουλε είναι η εσκεμμένη παραποίηση συμφωνηθέντων για τα οποία έχεις ενημερωθεί πριν 2.5 μήνες; Όταν ο κ. Μαυρογιάννης στην παρουσία Νικόλα Παπαδόπουλου ενημέρωσε: απο 100% ομοσπ. εσόδων, το 6% θα δίνεται για υποδομές σε αναλογία 5:1;

Δείτε το βίντεο

Video 1

Κασουλίδης