Σε εξέλιξη η συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με 'Ειντε

Σε εξέλιξη η συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με 'Ειντε

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 9 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ 'Ειντε.

Στη συνάντηση συμμετέχουν επίσης ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Μιχάλης Σοφοκλέους και το μέλος του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Παντελής Παντελίδης. Από πλευράς ΗΕ συμμετέχουν επίσης η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και άλλα μέλη της ομάδας του κ. 'Ειντε.

Στις 11 είναι προγραμματισμένη συνάντηση του κ. 'Ειντε, στα κατεχόμενα, με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί,ενώ στις 7.30 απόψε θα πραγματοποιηθεί στο Λήδρα Πάλας αποχαιρετιστήρια δεξίωση του κ. Έιντε, στην οποία έχουν προσκληθεί, μεταξύ άλλων,και ανακοίνωσαν πως θα παραστούν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Ακιντζί.

Ο Νορβηγός διπλωμάτης αναμένεται να αποχωρήσει προσεχώς από τη θέση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, αφού θα κατέλθει ως υποψήφιος στις εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα του το Σεπτέμβριο.