Καταγγελία «καίει» σύζυγο βουλευτή του ΔΗΣΥ- Αναφορές για βόλεμα σε διευθυντική θέση

Καταγγελία «καίει» σύζυγο βουλευτή του ΔΗΣΥ- Αναφορές για βόλεμα σε διευθυντική θέση

Ονομαστική καταγγελία για βόλεμα συζύγου βουλευτή του ΔΗΣΥ στη θέση της διευθύντριας της Σχολής Τυφλών υποβλήθηκε γραπτώς σε κοινοβουλευτικά κόμματα, ενώ η υπόθεση αναμένεται να αχθεί ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου από παραπονούμενους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», η θέση του διευθυντή της Σχολής Τυφλών κενώθηκε το 2012 και διορίστηκε αναπληρώτρια διευθύντρια μέχρι την κανονική πλήρωση της θέσης.

Διαβάστε επίσης: ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Άντρας και γυναίκα νεαρής ηλικίας τα θύματα- Παραμένει κλειστή η Καλλιπόλεως

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα στις αρχές Δεκεμβρίου του 2016, δηλαδή τέσσερα χρόνια μετά, προκηρύχθηκε η θέση, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων στις 27/12/2016. Οι ενδιαφερόμενοι ήταν πέραν των 10, με την ΕΔΥ να προκρίνει τέσσερα άτομα, τα οποία κάλεσε σε συνέντευξη, όλοι εκπαιδευτικοί της Σχολής Τυφλών.

Στο μεταξύ, μία από τις τέσσερις υποψήφιες για τη θέση έλαβε προαγωγή την 1/9/2016 στη θέση του διευθυντή Ειδικού Σχολείου, θέση την οποία διεκδίκησε και κέρδισε και η σύζυγος του βουλευτή τον Μάιο του 2017, με ισχύ όμως από την 1/9/2017.

Η συνέντευξη για τη θέση του διευθυντή της Σχολής Τυφλών ορίστηκε από την ΕΔΥ στις 12/9/2017 για να ισχύσει, όπως καταγγέλλεται, και η προαγωγή της συζύγου του βουλευτή, η οποία, να σημειωθεί, με τις πρώτες τοποθετήσεις της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ) που έγιναν το καλοκαίρι, τοποθετήθηκε στην Πάφο. Τοποθέτηση την οποία δεν αποδέχθηκε, υποβάλλοντας ένσταση και ζητώντας να τοποθετηθεί στη Λευκωσία.

H EEY απέρριψε το αίτημά της αλλά την τοποθέτησε σε Ειδικό Σχολείο στη Λεμεσό, μεταθέτοντας παράλληλα τη διευθύντρια τού εν λόγω σχολείου στη θέση της, στην Πάφο. Η σύζυγος του βουλευτή υπέβαλε ένσταση και γι’ αυτή την τοποθέτηση, εμμένοντας στην αξίωσή της για τοποθέτηση στη Λευκωσία.