Καταδικάζει η Συμμαχία Πολιτών τις συλλήψεις για άμβλωση στην Λεμεσό - «Είναι αδιανόητο...»

Καταδικάζει η Συμμαχία Πολιτών τις συλλήψεις για άμβλωση στην Λεμεσό - «Είναι αδιανόητο...»

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε η Συμμαχία Πολιτών, αναφορικά με το χθεσινό περιστατικό σχετικά με την σύλληψη γιατρού και γυναίκας για υπόθεση άμβλωσης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση, Είναι αδιανόητο στην Κύπρο του 2017 να γίνονται συλλήψεις γιατρού και γυναίκας η οποία αποφάσισε να υποβληθεί σε επέμβαση διακοπής εγκυμοσύνης.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

«Είναι καιρός ως πολιτεία αλλά και ως κοινωνία γενικότερα, να δούμε το θέμα του εκσυγχρονισμού του νομικού πλαισίου για την διακοπή της κύησης.

Είναι αδιανόητο στην Κύπρο του 2017 να γίνονται συλλήψεις γιατρού και γυναίκας η οποία αποφάσισε να υποβληθεί σε επέμβαση διακοπής εγκυμοσύνης.

Τέτοιου είδους ηθικά και νομικά σίγουρα ζητήματα δεν λύνονται με συλλήψεις. Είναι καιρός ως πολιτεία αλλά και ως κοινωνία γενικότερα, να δούμε το θέμα του εκσυγχρονισμού του νομικού πλαισίου για την διακοπή της κύησης.

Σε αυτή τη δημόσια συζήτηση έχουν ασφαλώς λόγο τόσο η ιατρική κοινότητα όσο πρωτίστως οι ίδιες οι γυναίκες.

Είναι γεγονός ότι σε κανένα μέρος του κόσμου δεν έχουν μειωθεί η αμβλώσεις λόγω απαγόρευσης και ποινικών διώξεων, αντίθετα υπήρξαν χιλιάδες θάνατοι κάθε χρόνο από πραγματοποίηση τέτοιων επεμβάσεων από μη εξειδικευμένο προσωπικό.

Το πρόβλημα της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης δεν λύνεται με τις αμβλώσεις αλλά με την παιδεία και την εκπαίδευση σε θέματα αντισύλληψης και γενικότερα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.»