Τα τρία κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΥΠΕΣ – Τι απαντά ο υπουργός στο NewsBomb

Τα τρία κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΥΠΕΣ – Τι απαντά ο υπουργός στο NewsBomb

Τα κυριότερα ζητήματα με τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπο το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και τις λύσεις που βρέθηκαν για αντιμετώπισή τους, ανέλυσε στο NewsBomb ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Του Μιχάλη Μενελάου

Κληθείς να σχολιάσει ερώτημά μας για τα τρία κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΥΠΕΣ και ποιες λύσεις βρέθηκαν ώστε να επιλυθούν, ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, μας ανέφερε πως τα κυριότερα ζητήματα είναι οι κοινότητες, η αναπτυξιακή πολιτική και η γραφειοκρατία.

Όσον αφορά το ζήτημα των κοινοτήτων, ο κύριος Πετρίδης, ανέφερε πως η συμπλεγματοποίησή τους θα λύσει αρκετά και σημαντικά προβλήματα. Συγκριμένα ανέφερε πως σε επίπεδο συμπλεγμάτων οι κοινότητες θα «έχουν το κατάλληλο προσωπικό αλλά και αρμοδιότητες και πόρους να μπορούν με επιστημονικό και επαρκή τρόπο να διεκπεραιώσουν τον ρόλο του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τόσον όσον αφορά τις υπηρεσίες τις οποίες προσφέρουν όσο και την διαχείριση στο μέλλον του προϋπολογισμού».

Παράλληλα είπε πως «αναμένονται ανακοινώσεις πολιτικής μέχρι το τέλος του χρόνου».

Για την αναπτυξιακή πολιτική ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε στο Newsbomb πως «τα κονδύλια του Υπουργείου είναι πλέον περισσότερο στενευμένα στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και όχι σε έργα βιτρίνας. Είναι για αυτό τον λόγο που έχουμε καταφέρει να προωθήσουμε σημαντικά έργα τα οποία δεν έγιναν στο παρελθόν, τότε που το κράτος ξόδευε κάθε χρόνο 100 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από όσα εισέπραττε».

Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα είναι εκείνο της γραφειοκρατίας. Ένα ζήτημα που «μαστίζει» την Κύπρο για σωρεία ετών. Λύση του εν λόγω ζητήματος είναι «ο ριζοσπαστικός νόμος που έχουμε καταθέσει ήδη στην βουλή για τη διευκόλυνση των στρατηγικών επενδύσεων», δήλωσε ο υπουργός, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή του να περάσει το νομοσχέδιο.

«Σε αυτό τον τομέα μπορούν να γίνουν και πολλά άλλα σημαντικά πράγματα αν συνεχίσουμε με το ίδιο όραμα», είπε καταληκτικά ο Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ο κύριος Πετρίδης, στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας του Προέδρου Αναστασιάδη, βρέθηκε αντιμέτωπος με ερωτήσεις πολιτών μέσω της πλατφόρμας «Messenger» του «Facebook».

Μια κίνηση της οποίας έλαβε το «βάπτισμα του πυρός» ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ θα την συνεχίσουν και οι άλλοι υπουργοί της Κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική πατώντας εδώ!