Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνη

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνη

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνη, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και θα προσφωνήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ θα συμμετάσχει σε συζήτηση με Κύπριους νέους σχετικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, στις 9.20 σήμερα το πρωί θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και στις 9.50 θα γίνουν δηλώσεις προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Στις 10.20 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρη Συλλούρη και θα ακολουθήσουν στις 11.00 δηλώσεις προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Στις 11.25 θα υπάρξει επίσημη προσφώνηση του Προέδρου Ταγιάνη προς Βουλή των Αντιπροσώπων. Στις 12.20 θα πραγματοποιήσει συζήτηση για το "Μέλλον της Ευρώπης" με Κύπριους νέους.

Στις 13.10 θα του παραθέσει επίσημο γεύμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ενόψει της επίσημης επίσκεψής που θα πραγματοποιήσει στην Κύπρο, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε ότι η Κύπρος έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο όσον αφορά τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ανέφερε επίσης ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέκεται δίπλα στην Κύπρο και τους πολίτες της στην προσπάθεια επίτευξης λύσης για επανένωση σύμφωνα με τις αξίες και τις αρχές στις οποίες εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική πατώντας εδώ!