Μ. Μουσιούττας: «Η ανάπτυξη δεν έχει σοβαρό αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία»

Μ. Μουσιούττας: «Η ανάπτυξη δεν έχει σοβαρό αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία»

Η πορεία της οικονομίας βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και οι περισσότεροι δείκτες παρουσιάζουν σημεία βελτίωσης χωρίς να υπάρχει αντιπροσωπευτικός αντίκτυπος στην πραγματική οικονομία, δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Μαρίνος Μουσιούττας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018.

Επισημαίνοντας το δείκτη του ορίου της φτώχειας για τα κυπριακά νοικοκυριά, ο οποίος ανέρχεται στο 27,7%, ο κ. Μουσιούττας ανέφερε πως το Υπουργείο Οικονομικών ως το καθ’ ύλην αρμόδιο για τη χάραξη και εφαρμογή του προγράμματος της κυβέρνησης, παρά τα ευνοϊκά δεδομένα που προκύπτουν από τις εκτιμήσεις του, εντούτοις με την ακολουθούμενη πολιτική, θέτει σημαντικούς τομείς σε στασιμότητα και δεν φαίνεται να υπάρχει η πολιτική βούληση ώστε να δοθούν κίνητρα και σωστές κατευθυντήριες γραμμές σε τομείς όπως οι υπηρεσίες, ο τουρισμός, ο κατασκευαστικός τομέας και το εξαγωγικό εμπόριο».

«Παρά τους θετικούς δείκτες ανάκαμψης, η κυπριακή οικονομία είναι ευάλωτη από ενδογενείς και εξωγενείς κινδύνους, που είναι δυνατόν να εκτροχιάσουν τις δημοσιονομικές εκτιμήσεις της κυβέρνησης, είπε.

Ο κ. Μουσιούττας συμπλήρωσε πως ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νικόλας Παπαδόπουλος είναι ο μόνος που έχει αξιόπιστο και ολοκληρωμένο σχέδιο για την οικονομία «επειδή δεν έρχεται να διαχειριστεί το παλιό, αλλά έρχεται να φέρει το καινούργιο».

Αναφέρθηκε στα μη εξυπυρετούμενα δάνεια, που ανέρχονται στο 45% των συνολικών δανείων, λέγοντας πως το ΔΗΚΟ επαναδιατυπώνει την πρότασή του για τη δημιουργία φορέα διαχείρισης ΜΕΔ.

Ο κ. Μουσιούττας αναφέρθηκε στη νέα στρατηγική του προέδρου του κόμματος για το Κυπριακό, η οποία, όπως είπε, επικρίνεται ως ανεδαφική.

«Αλήθεια, διερωτάται κανείς, η στρατηγική Χριστόφια – Αναστασιάδη και Μαλά, με τη συνεχή υποχωρητικότητα, μας έχουν οδηγήσει στην πολυπόθητη λύση του Κυπριακού; Όχι βέβαια, η στρατηγική των δύο μεγάλων κομμάτων μας έχουν οδηγήσει σε μια επικίνδυνη καμπή, όπου οι παραδοχές και τα δώρα των τελευταίων εννέα ετών θα μας οδηγήσουν σε σοβαρά αδιέξοδα», κατέληξε.
ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική πατώντας εδώ!