Ε. Σταύρου: «Η Κύπρος είναι ο γεωστρατηγικός άρχων της Ανατολικής Μεσογείου»

Ε. Σταύρου: «Η Κύπρος είναι ο γεωστρατηγικός άρχων της Ανατολικής Μεσογείου»

Η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Σταύρου στην ομιλία της κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2018 αναφέρθηκε στα γεωστρατηγικά δεδομένα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και την αναβαθμισμένη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την ΑΟΖ.

Η Βουλευτής του ΔΗΣΥ είπε ότι η επίσημη επίσκεψη του Αιγυπτίου Προέδρου στην Κύπρο και η συμμετοχή του στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Αιγύπτου – Κύπρου -Ελλάδος αποτελεί πρωτίστως επίδειξη σε ανώτατο διεθνές επίπεδο, ότι η μεγαλύτερη αραβική χώρα έχει μεγάλα κοινά στρατηγικά συμφέροντα με την Κυπριακή Δημοκρατία και ότι είναι αποφασισμένη να τα προστατεύσει, από κοινού με τη χώρα μας, από κάθε επιβουλή.

Σύμφωνα με την ίδια «η καθολική εικόνα σταθερότητας και αξιοπιστίας της χώρας και της Κυβέρνησης μας, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών και των χωρών τους, σε βαθμό που προχωρούν αμέσως σε γεωτρήσεις, ακόμα και σε τεμάχια που διεκδικεί η Τουρκία».

«Το ενεργειακό μας πρόγραμμα προχωρά απρόσκοπτα», είπε, προσθέτοντας ότι «εννοείται ότι η κυβέρνηση έχει σχέδια αντιμετώπισης κάθε ενδεχόμενου».

Αναφερόμενη ειδικότερα στην επαρχία της Λεμεσό, η Βουλευτής ΔΗΣΥ είπε ότι «τα νέα έργα που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τους Δήμους αλλά και τις κοινότητες και την ύπαιθρο της Λεμεσού, ανέρχονται στα 70, 2 εκατομμύρια ευρώ και θα συμβάλουν σημαντικά στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της επαρχίας μας».

Από το βήμα της Βουλής η κ. Σταύρου ανακοίνωσε επίσης ότι θα προχωρήσει «στη σύσταση μιας ειδικής δεξαμενής σκέψης για μια μεθοδευμένη και όχι άναρχη πορεία της Λεμεσού, προς το μέλλον της».

«Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι είμαστε ο γεωστρατηγικός άρχων της Ανατολικής Μεσογείου και πολύ σύντομα θα εξελιχθούμε στον υπ’ αριθμόν ένα ζωτικό χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε.

Σύμφωνα με την ίδια «αυτή τη νομοτελειακή κατάκτηση μας και τη γενική ανακατάταξη στις σφαίρες επιρροής που θα συγκροτηθούν, αγωνίζεται η Τουρκία να ανατρέψει».

ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική πατώντας εδώ!