Για αντιθεσμική συμπεριφορά του Προέδρου Αναστασιάδη κάνει λόγο ο υποψήφιος Πρόεδρος Ν. Παπαδόπουλος

Για αντιθεσμική συμπεριφορά του Προέδρου Αναστασιάδη κάνει λόγο ο υποψήφιος Πρόεδρος Ν. Παπαδόπουλος

Προκύπτει μείζον πολιτικό θέμα από τα πρακτικά της απόφασης του Eurogroup στις 18 Μαρτίου του 2013, τα οποία έχουν επανέλθει στην επικαιρότητα, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος, κάνοντας λόγο για «αντιθεσμική συμπεριφοράς» του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Είναι πλέον ξεκάθαρο, αναφέρεται σε γραπτή δήλωση, «ότι στην τηλεδιάσκεψη του Σώματος το Μάρτιο του 2013, άλλαξε η αρχική απόφαση για το κούρεμα των καταθέσεων κάτω από τις 100 χιλιάδες ευρώ».

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει πως «παρόλο που η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετείχε σε εκείνη την τηλεδιάσκεψη και συμφώνησε με εκείνη την απόφαση, την επόμενη ημέρα στις 19 Μαρτίου του 2013, ο Νίκος Αναστασιάδης έστειλε στη Βουλή των Αντιπροσώπων νομοσχέδιο για κούρεμα των καταθέσεων κάτω από τις 100 χιλιάδες ευρώ».

«Ο Νίκος Αναστασιάδης εξαπάτησε τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τον κυπριακό λαό» υποστηρίζει ο υποψήφιος Πρόεδρος και προσθέτει ότι «η Βουλή πρέπει σε μια επόμενη σύνοδό της να εξετάσει αυτήν την αντιθεσμική συμπεριφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, έναντι ενός εκ των κορυφαίων θεσμών του κράτους».