«Για επανέναρξη διαλόγου πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος που θέλει λύση και αυτός είναι ο Σταύρος Μαλάς»

«Για επανέναρξη διαλόγου πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος που θέλει λύση και αυτός είναι ο Σταύρος Μαλάς»

Αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές υπάρχει πεποίθηση ότι θα επαναρχίσουν διαπραγματεύσεις και για να καταστεί αυτό εφικτό, πρέπει να εκλεγεί ένας Πρόεδρος που να θέλει πραγματικά τη λύση, να κατανοεί τις δυσκολίες που υπάρχουν εκατέρωθεν του συρματοπλέγματος και να αγωνιστεί με ειλικρίνεια και συνέπεια για τη λύση του Κυπριακού και αυτός είναι ο Σταύρος Μαλάς, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

 

 

Ο κ. Κυπριανού προέβη σε δηλώσεις στο πλαίσιο επίσκεψης στο Ριζοκάρπασο και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ ανέφερε πως η επίσκεψη "είναι χρέος προς τους ηρωικούς εγκλωβισμένους οι οποίοι με πολλή υπομονή καρτερούν την ημέρα εκείνη που ο τόπος θα απελευθερωθεί και θα επανενωθεί. Να συναντηθούν με τους χωριανούς τους και με τις οικογένειες τους".

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι είναι χρέος και υποχρέωση μας αυτές τις μέρες της αγάπης, που οι οικογένειες συναντιούνται και γιορτάζουν μαζί, να είμαστε δίπλα από τους ηρωικούς εγκλωβισμένους, να τους μεταφέρουμε το μήνυμα της αγάπης και την υπόσχεση μας ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για επανένωση της πατρίδας μας.

"Νομίζω ότι το Ριζοκάρπασο στο οποίο ζουν μαζί Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μπορεί να αποτελέσει ένα παράδειγμα της αρμονικής συμβίωσης των δύο κοινοτήτων και να αντλήσουμε μηνύματα για το πόσο καλύτερη θα ήταν η πατρίδα μας αν ήταν ενωμένη και αν ζούσαμε αρμονικά Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι. Αυτό είναι το μήνυμα που θα ήθελα να μεταβιβάσω αυτές τις μέρες αγάπης. Να επισημάνω ότι δεν είναι μόνο για το σχολείο που είναι δύσκολες οι συνθήκες, είναι για ολόκληρη την κοινότητα του Ριζοκαρπάσου. Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες και δικαιολογημένα προσδοκούν την ώρα που ή Κύπρος θα επανενωθεί. Και αυτός είναι ο δικός μας στόχος", κατέληξε.