Μαλάς: «Το θέμα των ΜΕΔ αντιμετωπίζεται με προχειρότητα από Αναστασιάδη και Παπαδόπουλο»

Μαλάς: «Το θέμα των ΜΕΔ αντιμετωπίζεται με προχειρότητα από Αναστασιάδη και Παπαδόπουλο»

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς διερωτήθηκε σήμερα αν είναι δυνατόν το κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των ΜΕΔ να αντιμετωπίζεται με την "προχειρότητα που επιδεικνύουν και ο κ. Αναστασιάδης και ο κ. Παπαδόπουλος".

Σε δηλώσεις στο εκλογικό του επιτελείο, ο κ. Μαλάς είπε πως από τη μια ο κ. Αναστασιάδης παραδέχεται ότι δεν έχει συγκεκριμένη πρόταση για την αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού θέματος. "Από την άλλη ο κ. Παπαδόπουλος, συνεπής στην ανέξοδη πλειοδοσία εξαγγελιών, προτείνει λύσεις που είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Ή ότι αν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν την οικονομία μας σε νέες περιπέτειες", σημείωσε.

Μόνο ένας υποψήφιος που κατά βάθος γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να κυβερνήσει, πρόσθεσε, μπορεί να δίνει τόσο ανέξοδες και εξωπραγματικές υποσχέσεις.

Αναφερόμενος στην δική του πρόταση, σημείωσε πως είναι η μόνη ρεαλιστική λύση για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας μας, "είναι μια λύση που είναι εφαρμόσιμη και κοστολογημένη, δεν μεταφέρει το βάρος στους φορολογούμενους, θέτει τις τράπεζες προ και των δικών τους ευθυνών κι έχει κοινωνικό χαρακτήρα, παρέχοντας δίχτυ προστασίας στους δανειολήπτες για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης".

Αυτή την πρόταση, συνέχισε, είναι που περιγράφουμε με σαφήνεια στο προεκλογικό μας πρόγραμμα μέσα από τη δημιουργία της Μετοχικής Οντότητας Διαχείρισης Τραπεζικού Ενεργητικού. "Επαναλαμβάνω: δεν μπορώ να υποσχεθώ θαυματουργές λύσεις. Μπορώ όμως να εξαντλήσω ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας όλες τις δυνατότητες μου, για να βγει μερίδα δανειοληπτών από το σημερινό αδιέξοδο", πρόσθεσε.

Κι αυτό θα επιτευχθεί, είπε, μέσα από την ανακατανομή των εισοδημάτων και τη δημιουργία μιας οικονομίας στέρεης, ανθεκτικής και βιώσιμης που θα παράγει ανάπτυξη για όλους έτσι ώστε ο κάθε συμπολίτης μας, να μπορεί να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του. 

ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική πατώντας εδώ!