Μ. Σοφοκλέους: «Αναμένω από τον Πλατή ανάληψη ευθυνών για του ψιθύρους γύρω από τον Συνεργατισμό»

Μ. Σοφοκλέους: «Αναμένω από τον Πλατή ανάληψη ευθυνών για του ψιθύρους γύρω από τον Συνεργατισμό»

«Αναμένω από τον κ. Πλατή την ανάληψη των ευθυνών του για τους ψιθύρους γύρω από το Συνεργατισμό», αναφέρει σε γραπτή δήλωση που απέστειλε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Μιχάλης Σοφοκλέους.

Παράλληλα αντικρούει ως ανυπόστατες τις κατηγορίες του κ. Πλατή περί συκοφαντίας και τις απειλές για παραπομπή του θέματος στη Δικαιοσύνη, και δηλώνει στην διάθεσή του, απόλυτα έτοιμος να καταθέσει ενώπιον δικαστηρίου όλα τα σχετικά στοιχεία που τεκμηριώνουν τα όσα έχει δηλώσει.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης των νομικών Συμβούλων του Στέλιου Πλατή, ο κ. Σοφοκλέους επαναλαμβάνει τη θέση που εξέφρασε στην τηλεοπτική εκπομπή του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου «Πρωινή Ενημέρωση» και στην οποία ανέφερε ότι ο κ. Πλάτης, οικονομολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων και υπεύθυνος του οικονομικού επιτελείου του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου, την 22η και 24η Νοεμβρίου 2017 ανέπτυξε έντονη ρητορική τόσο με αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα (facebook) όσο και στην εκπομπή «Πρωινή Επιθεώρηση» του ραδιοφωνικού σταθμού Πολίτης 107.6, η οποία στρεφόταν εναντίον της αξιοπιστίας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, παρομοιάζοντας την μάλιστα με τη Λαϊκή Τράπεζα.

«Αναφέρθηκα ακόμη σε επιστολή ημερομηνίας 10 Ιανουαρίου 2018 που αποστάληκε από συμβουλευτική εταιρεία προς συνταξιοδοτικά ταμεία Ημικρατικών Οργανισμών, με την οποία δόθηκε συμβουλή απομάκρυνσης όλων των καταθέσεων τους από τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα», προσθέτει.

Παραπέμπει επίσης σε σημερινές δηλώσεις του Δημήτρη Ταξιτάρη, ιδρυτή και Προέδρου της συμβουλευτικής εταιρείας Symmetria F.S. Ltd στην ιστοσελίδα InBusiness News, σύμφωνα με τις οποίες: «η Symmetria δημιουργήθηκε από τον ίδιο και έχει δικό της συμβούλιο στο οποίο δεν συμμετέχει ο Στέλιος Πλάτης, ούτε και είναι μέτοχος της εταιρείας. Παράλληλα εξήγησε πως ο ίδιος είναι Γενικός Διευθυντής του Ομίλου MAP S. Platis, που δημιουργήθηκε από τον κ. Στέλιο Πλατή, ο οποίος πλέον έχει το ρόλο του μη εκτελεστικού Προέδρου».

«Η σχέση και η σύνδεση πιστεύω μιλά αφ’ εαυτής», αναφέρει ο κ. Σοφοκλέους.

Ο κ. Σοφοκλέους αναφέρει ακόμα ότι δεν επιθυμεί να ακολουθήσει τον κ. Πλατή «στη νομικοποίηση αυτού του σοβαρού πολιτικού θέματος». Προσθέτει ότι όπως και στην περίπτωση που είχε προτείνει λύσεις εκτός τρόικας, έτσι και τώρα, ο υπεύθυνος του οικονομικού επιτελείου του Νικόλα Παπαδόπουλου δείχνει δυστυχώς έτοιμος να θυσιάσει το καλό του τόπου για άλλους σκοπούς.

ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική πατώντας εδώ!