Αποχώρηση «βόμβα» από την Συμμαχία Πολιτών - Η επιστολή παραίτησης

Αποχώρηση «βόμβα» από την Συμμαχία Πολιτών - Η επιστολή παραίτησης

Με μια μακροσκελή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών η Βουλευτής του κόμματος γνωστοποίησε την παραίτηση της από το κόμμα.

Συγκεκριμένα, ο λόγος για την Άννα Θεολόγου βουλευτή του κόμματος, αφού όπως αναφέρει στην επιστολή της μετά από έντονο προβληματισμό θέλησε να παραιτηθεί από την Συμμαχία Πολιτών και να ανεξαρτητοποιηθεί ως Βουλευτής.

Δείτε επίσης: 
ΠΡΟΣΟΧΗ! Κυκλοφορεί ιός στο Messenger Κυπρίων χρηστών – Πως λειτουργεί και τι να ΜΗΝ κάνετε! PHOTOS

ΒΙΝΤΕΟ: Η ΑΤΑΚΑ Αναστασιάδη που έβαλε φωτιά στο Debate - «Είστε εκτός κυβέρνησης - Έπαρση...»

DEBATE: Χαμός στα παρασκήνια - Η επίμαχη φωτογραφία των «παπαράτσι» και η ενόχληση Χαραλαμπίδου! PIC

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή

«Προς Πρόεδρο Συμμαχίας Πολιτών

Γραμματεία και Πολιτική Σύγκλητο

Με πολύ έντονο προβληματισμό τις τελευταίες τρεις μέρες και αφού έλαβα υπόψιν μου όλες τις παραμέτρους και τα διακυβεύματα των προεδρικών εκλογών, αποφάσισα να σας αποστείλω την παρούσα επιστολή και να φέρω εις γνώση σας την αποχώρηση μου από την Συμμαχίας Πολιτών και την ανεξαρτητοποίηση μου ως βουλευτής.

Θέλω να πιστεύω ότι οι διορατικοί πολιτικοί όταν βλέπουν το αναπόφευκτο δεν το επιβραδύνουν αλλά το επιταχύνουν, ούτως ώστε να υπάρξουν οι λιγότερες πιθανές αρνητικές συνέπειες. Είχαμε ένα άσχημο εκλογικό αποτέλεσμα και πίστευα ότι θα λαμβάναμε υπόψη τα πραγματικά μηνύματα που μας έστειλαν οι πολίτες μέσω της κάλπης. Στον χρόνο που διέρρευσε από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, φαίνεται ότι δεν έχουμε λάβει αυτά τα μηνύματα και βαδίζουμε κατά την άποψη μου σε λανθασμένο δρόμο.

Μέχρι και πρόσφατα, ήμουν στρατιώτης στους αγώνες της Συμμαχίας Πολιτών και ήμουν η πρώτη που συντάχθηκα δημόσια, στο πλευρό του προέδρου της Συμμαχίας όταν άλλοι την δεδομένη στιγμή υπόσκαπταν την υποψηφιότητα του και εν τέλει αποχώρησαν.

Δεν μετάνιωσα ούτε στιγμή για την στήριξη στο πρόσωπο του Γιώργου Λιλλήκα ως υποψήφιου πρόεδρου για την Κυπριακή Δημοκρατία και εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα ήταν η καλύτερη επιλογή ως ανθυποψήφιος απέναντι στο ενδεχόμενο της επανεκλογής του Νίκου Αναστασιάδη.

Ήμουν με την εντύπωση όμως, ότι στόχος της καθόδου μας στις προεδρικές εκλογές με δικό μας υποψήφιο ήταν η απαλλαγή από την διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη και η πληρωμή πολιτικού κόστους από αυτόν, για όλα όσα έπραξε κατά την διάρκεια της ισοπεδωτικής σε όλα τα επίπεδα πενταετίας του.

Αυτή η άποψη μου, ήταν βασισμένη στην σκληρή αντιπολίτευση που ασκούσαμε σε κοινοβουλευτικό και πολιτικό επίπεδο, ενάντια στην κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη. Εγώ όμως δεν μπορώ να είμαι ένας σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος και να νίπτω τας χείρας μου, χωρίς να παίρνω θέση σε ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα.

Πίστευα επίσης ότι η Συμμαχία Πολιτών ήταν ένα δημοκρατικό κίνημα, που υποστήριζε την διαφορετική άποψη πάνω από όλα, ώστε να δημιουργείται συλλογικός προβληματισμός και να καταλήγουμε στις σωστές αποφάσεις για τον τόπο και το δημόσιο συμφέρον.

Όμως μετά τα γεγονότα των τελευταίων τριών ημερών και τις αποφάσεις της Ανώτατης Συγκλήτου χτες το βράδυ, που πήρε κατά τα άλλα μια δημοκρατική απόφαση για κατά συνείδηση επιλογή στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, την οποία και σέβομαι, δυστυχώς προχώρησε και πήρε απόφαση για «φίμωση» της διαφορετικής άποψης πράγμα το οποίο υποσκάπτει το θεμέλιο πάνω στο οποίο οικοδομήθηκε αυτό το κίνημα. Πως μπορείς να ζητάς κατά συνείδηση ψήφο και την ίδια στιγμή να αναιρείς την αξία της, απαγορεύοντας να εκφράζει κάποιος την επιλογή του, ιδιαίτερα δημόσια αν και εφόσον το επιθυμεί.

Είναι τιμιότερο από την στιγμή που διαφωνώ με τις πιο πάνω αποφάσεις όπως αποχωρήσω και παραμείνω ως ανεξάρτητη βουλευτής, για να μπορώ να εκφράζω την διαφορετική μου άποψη εκεί και όπου κρίνω καθώς δεν μπορώ να παραμείνω απαθής σε όσα πρόκειται να συμβούν σε περίπτωση επανεκλογής του Νίκου Αναστασιάδη.

Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει και έχουν λεχθεί πολλά στα φανερά αλλά και πίσω από κλειστές πόρτες, για τα οποία δεν θέλω να επεκταθώ επί του παρόντος και επιφυλάσσομαι όταν και εφόσον είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινήσεις για το πώς κατά την άποψη μου απομακρύνθηκε η Συμμαχία Πολιτών από τις επίσημες θέσεις τις, όμως θα ήθελα πρώτα να κληθώ να τις καταθέσω ενώπιον του Ανώτατου Συλλογικού Οργάνου της Συμμαχίας Πολιτών αν και εφόσον μου δοθεί ο απαραίτητος χρόνος να μιλήσω.

Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω τον κόσμο της Συμμαχίας Πολιτών που με στήριξε και για την συνεργασία που είχαμε και θέλω να ελπίζω ότι θα είμαστε στο ίδιο χαράκωμα για δικαίωση των προσδοκιών του λαού μας και για την οικονομική ανάκαμψη και ευημερία του τόπου μας. Να ξέρετε από τα βάθη της ψυχής μου ότι εύχομαι να αποδειχτεί στη πορεία, ότι είμαι εγώ λανθασμένη στις απόψεις μου και θα αναλάβω δημόσια την ευθύνη για τις αποφάσεις μου και ελπίζω το ίδιο να πράξουν και οι υπόλοιποι για τις δικές τους αποφάσεις.

Με βαθύτατη θλίψη,

Άννα Θεολόγου»

Δείτε επίσης: 

9qMq7jbMxySdLB4z124K

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική πατώντας εδώ!