Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τους νέους Υπουργούς - Ποιοι είναι και από που έρχονται

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τους νέους Υπουργούς - Ποιοι είναι και από που έρχονται

Μετά από πολλές μέρες ψιθυρολογίας ανακοινώθηκε σήμερα τον νέο Υπουργικό σχήμα χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις.

Επιμέλεια: Έκτορας Γεωργίου

Συγκεκριμένα την σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου ανακοίνωσε ο τέως Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Τα νέα ονόματα στην σύνθεση του Υπουργικού είναι Υπουργός Άμυνας ο Σάββας Αγγελίδης, Υπουργός Εξωτερικών ο Νίκος Χριστοδουλίδης, Υπουργός Μεταφορών η Βασιλική Αναστασιάδου, Υπουργός Παιδείας ο Κώστας Χαμπιαούρης και Υπουργός Υγείας ο Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Ποια είναι όμως τα νέα πρόσωπα του Υπουργικού

Υπουργείο Μεταφορών: Βασιλική Αναστασιάδη

Νέα Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων διορίστηκε η νυν Γενική Διευθύντρια της Βουλής των Αντιπροσώπων, Βασιλική Αναστασιάδη.

Η κ. Αναστασιάδη γεννήθηκε στις 3 Μαΐου 1958, είναι παντρεμένη με τον Στέλιο Αναστασιάδη και έχει μία κόρη και ένα γιο. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ!

Υπουργός Παιδείας: Κώστας Χαμπιαούρης

Ο Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης Δρ Κώστας Χαμπιαούρης είναι ο νέος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ!

Υπουργός Εξωτερικών: Νίκος Χριστοδουλίδης

O Nίκος Χριστοδουλίδης επιστρέφει στα παλιά του λημέρια, στο ΥΠΕΞ από όπου και ξεκίνησε την καριέρα του, αυτή τη φορά ως πολιτικός προϊστάμενος. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ!


Υπουργός Άμυνας: Σάββας Αγγελίδης

Ο νέος Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης είναι Δικηγόρος - Νομικός Σύμβουλος, Ιδρυτικός Συνέταιρος και Διευθυντής στο Δικηγορικό Γραφείο Αγγελίδης, Ιωαννίδης, Λεωνίδου Δ.Ε.Π.Ε. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ!

Υπουργός Υγείας: Κωνσταντίνος Ιωάννου

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου 1969.

Αποφοίτησε το 1987 από το English School στη Λευκωσία και σπούδασε στο Manchester School of Management με ειδίκευση στην λογιστική και μάρκετινγκ. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ!

Υφυπουργείο Ναυτιλίας: Νατάσα Πηλείδου

Η Νατάσα Πηλείδου είναι η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την εφαρμογή του στρατηγικού πλάνου του Οργανισμού σε πλήρη συνάρτηση με τους αναπτυξιακούς στόχους του κράτους. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ!

Όσο αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Πρόδρομος Προδρόμου, Νέος Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας διορίζεται ο Πέτρος Δημητρίου και τέλος αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος θα είναι η Κλέλια Βασιλείου.

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Πρόδρομος Προδρόμου

Ο κ. Προδρόμου γεννήθηκε στην Τυβίγγη (Γερμανία) στις 23 Νοεμβρίου 1958. Η καταγωγή του είναι από την Άσσια και τη Σάμο. Γιος του γνωστού εκπαιδευτικού Γιώργου Προδρόμου, αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνασίου και υπηρέτησε ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός (στη συνέχεια υπηρέτησε στην εφεδρεία ως Εφ.Υπολοχαγός). Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ!

Νέος Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Πέτρος Δημητρίου

Tη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας αναλαμβάνει ο Πέτρος Δημητρίου.

Ο κ. Δημητρίου γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1985 στη Λάρνακα, ενώ από το 1989 διαμένει στη Λεμεσό. Γονείς του ο Φίλιππος Δημητρίου και η Άννα Κωστρίκκη. Αδέλφια του ο Κωνσταντίνος και η Φλωρεντία. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ!

Η Κλέλια Βασιλείου διορίζεται αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος

Στη θέση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου διορίζεται η Κλέλια Βασιλείου.

Γεννήθηκε το 1979 και μεγάλωσε στο χωριό Πελένδρι. Αποφοίτησε από το Απεήτειο Λύκειο Αγρού. Κατέχει πτυχίο από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ!

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική πατώντας εδώ!

1