Συνεχίζει τις εργασίες της για διάνοιξη Απλικίου και Δερύνειας η τ/κ πλευρά, λέει ο Μπουρτζιού

Συνεχίζει τις εργασίες της για διάνοιξη Απλικίου και Δερύνειας η τ/κ πλευρά, λέει ο Μπουρτζιού

Η τουρκοκυπριακή πλευρά συνεχίζει τις εργασίες της για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Απλικίου και Δερύνειας, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για το οδόστρωμα στο οδόφραγμα Απλικίου ενώ η ελληνοκυπριακή πλευρά ζήτησε ακόμα τρεις μήνες διορία για να ολοκληρώσει τις δικές τις εργασίες, είπε ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού.

Είπε ακόμα ότι σήμερα η τ/κ πλευρά θα συναντηθεί σήμερα με την UNDP για να συζητήσει θέματα που αφορούν τις εργασίες στο Απλίκι.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Κίπρις» ο κ. Μπουρτζιού σχολιάζοντας δημοσιεύματα στον ε/κ Τύπο για πιθανό κλείσιμο των οδοφραγμάτων και δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να κλείσουν τα οδοφράγματα, είπε ότι ενώπιον της τουρκοκυπριακής πλευράς δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα και ούτε τα ΗΕ έχουν ενημέρωση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Αυτές οι δηλώσεις έγιναν από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ και δεν είναι σωστό να το σχολιάσω» είπε και πρόσθεσε ότι, η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι η πλευρά που κάνει τα βήματα εκείνα που χρειάζονται για να γίνει η ζωή πιο εύκολη και «το κλείσιμο των οδοφραγμάτων είναι μόνο μια υπόθεση. Δεν μπορώ να σχολιάσω μια υπόθεση» είπε.

Συνεχίζοντας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σχετικά με το οδόφραγμα Δερύνειας ο κ. Μπουτζιού είπε ότι η ε/κ πλευρά έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της για το οδόστρωμα στην περιοχή, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα και το τηλέφωνο ενώ σύντομα αναμένεται να προκηρυχθούν οι προσφορές που αφορούν στις οδικές εργασίες.

ΚΥΠΕ