Κώστας Μαυρίδης: «Το τουρκικό κράτος τυγχάνει αδιανόητα ευνοϊκής μεταχείρισης»

Κώστας Μαυρίδης: «Το τουρκικό κράτος τυγχάνει αδιανόητα ευνοϊκής μεταχείρισης»

Το τουρκικό κράτος τυγχάνει αδιανόητα ευνοϊκής μεταχείρισης, δήλωσε ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Κώστας Μαυρίδης, στο πλαίσιο της συζήτησης για το επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, 22-23 Μαρτίου 2018, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Με γραπτή παρέμβασή του, ο κ. Μαυρίδης επεσήμανε πως "το κράτος δικαίου στην Τουρκία παραβιάζεται κατάφορα. Πρόσφατα, ψηφίσαμε συντριπτικά στο Ευρωκοινοβούλιο ότι, στην Τουρκία δεν μπορεί να υπάρξει καν δίκαιη δίκη για τους πολιτικούς διαφωνούντες με το καθεστώς Ερντογάν", είπε.

"Αυτό λοιπόν το κράτος, που καταπιέζει τους λαούς εντός Τουρκίας, που φυλακίζει τους διαφωνούντες, που περιφρονεί την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση των στρατιωτικών επιχειρήσεων και συνεχίζει την εισβολή στο Αφρίν, που συνεργάζεται με τους πλέον διαβόητους τρομοκράτες ενώ βαφτίζει τρομοκράτη όποιον είναι Κούρδος, που παρεμβαίνει με τον στόλο της στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κύπρου και πλήττει τα ενεργειακά συμφέροντα της ΕΕ, που απειλεί την Ελλάδα και συνεχίζει παράνομα την κατοχή στο βόρειο μέρος της Κύπρου, αυτό λοιπόν το κράτος της Τουρκίας τυγχάνει αδιανόητα ευνοϊκής μεταχείρισης", ανέφερε ο κ. Μαυρίδης.

Επεσήμανε πως "το ερώτημα είναι απλό: Στο όνομα ποιών ευρωπαϊκών αξιών ή ποιων συμφερόντων, που είναι επικρατέστερα των πιο πάνω, επιβάλλεται αυτή η στρεβλωτικά ευνοϊκή μεταχείριση της Τουρκίας; Τόσο στρεβλωτική που θα της παραχωρήσουμε άλλα τρία δις ευρώ των ευρωπαίων πολιτών για την διαχείριση των προσφύγων από την Συρία, την ίδια ώρα που προκαλεί νέα ανθρωπιστική τραγωδία διογκώνοντας την έξοδο προσφύγων από την Συρία και ενδυναμώνοντας το Ισλαμικό Κράτος, που για χρόνια χρηματοδοτούσε», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική πατώντας εδώ!