Απλή και χωρίς ατζέντα η συνάντηση Αναστασιάδη και Ακιντζί- Απέφυγε σχολιασμούς επιλέγοντας τη σιωπή

Απλή και χωρίς ατζέντα η συνάντηση Αναστασιάδη και Ακιντζί- Απέφυγε σχολιασμούς επιλέγοντας τη σιωπή

"Δεν απάντησα και δεν απαντώ σε όσα εκστομεί ο κ. Ακκιντζί. Θα αρκεστώ μέχρις εδώ"

Απλή και χωρίς ατζέντα, συνάντηση αποτελεί το δείπνο της 16ης Απριλίου, που και επιβάλλεται και υπαγορεύεται για να εξεταστούν τα επόμενα βήματα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης την Κυριακή, αποφεύγοντας να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί λέγοντας ότι «δεν απαντώ σε όσα εκστομεί ο κ. Ακιντζί».

Σε δηλώσεις μετά το τρισάγιο που τελέστηκε στα Φυλακισμένα Μνήματα για την επέτειο της 1ης Απριλίου και κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ενώ καθορίστηκε συνάντηση κοινωνικού χαρακτήρα μεταξύ του ιδίου και του Τ/κ ηγέτη, η Τουρκία εξέδωσε νέα παράνομη navtex, o Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «εάν επρόκειτο περί συναντήσεως με ουσιαστικό περιεχόμενο, βεβαιότατα και θα λαμβάνονταν υπόψη οι παράνομες ενέργειες της Άγκυρας».

Όπως είπε, «πρόκειται για μια απλή, χωρίς ατζέντα, συνάντηση, η οποία και επιβάλλεται και υπαγορεύεται για να δούμε και να προβληματιστούμε πώς προχωρούμε πάρα πέρα», τονίζοντας ότι «αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι ειρήνη και σταθερότητα. Και ειρήνη και σταθερότητα επιτυγχάνονται μέσα από τον διάλογο».

Κληθείς να σχολιάσει πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν απάντησα και δεν απαντώ σε όσα εκστομεί ο κ. Ακκιντζί. Θα αρκεστώ μέχρις εδώ».

Ερωτηθείς για το μήνυμα της επετείου του απελευθερωτικού αγώνα του 1955-59, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «αυτό που δημιούργησε την Κυπριακή Δημοκρατία δεν ήταν παρά η ανδρεία, η πίστη και η ενότητα».

Αφού ανέφερε ότι οι αγωνιστές «μας καταξίωσαν να ζούμε» και «μας παρέδωσαν ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος. Δυστυχώς, λάθη, ο διχασμός, η τουρκική βουλιμία και οι σχεδιασμοί έφεραν τα όσα σήμερα βιώνουμε».

Περαιτέρω ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι αυτό που απαιτείται για να απαλλαγούμε από την κατοχή και να ανταποκριθούμε στις επιταγές της Ιστορίας, είναι ενότητα, προσήλωση στους στόχους, επαγρύπνηση και προσοχή στην όλη διαπραγμάτευση, έτσι ώστε να πετύχουμε ένα κράτος που να είναι βιώσιμο, λειτουργικό, να επιτρέπει την ειρηνική συμβίωση και τη συνδημιουργία με τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους».

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική πατώντας εδώ!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο τρισάγιο που τελέσθηκε στα φυλακισμένα μνήματα και κατέθεσε στεφάνι.

Πηγή: newsbomb, ΚΥΠΕ