Α. Νεοφύτου: «Ο ΓΓ OHE να υλοποιήσει τις σκέψεις για αποστολή ειδικού του συμβούλου»

Α. Νεοφύτου: «Ο ΓΓ OHE να υλοποιήσει τις σκέψεις για αποστολή ειδικού του συμβούλου»

Ευελπιστούμε πως ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών θα υλοποιήσει τις σκέψεις του στις προσεχείς βδομάδες να στείλει ειδικό του σύμβουλο για περαιτέρω διαβουλεύσεις με τις δυο πλευρές, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας πως κατά το ψεσινό δείπνο Αναστασιάδη - Ακιντζί δόθηκε η ευκαιρία ακόμα μια φορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δηλώσει ξεκάθαρα ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι πανέτοιμη να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εντός του πλαισίου των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και λαμβανομένων υπόψη και των παραμέτρων του πλαισίου Γκουτέρες.

Σε δηλώσεις του έπειτα από συνάντησή του με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο Σάμι Ρέβελ, ο κ. Νεοφύτου είπε πως "μπορεί ψες να μην είχαμε, και ουδείς ανέμενε απόφαση για έναρξη των συνομιλιών, αλλά εμείς εκτιμούμε ότι ήταν κάτι θετικό ότι βρέθηκαν μετά από μήνες οι δυο ηγέτες".

Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Πρέσβη του Ισραήλ, ο κ. Νεοφύτου είπε πως το Ισραήλ είναι μια φίλη χώρα με την οποία η Κύπρος έχει, πέραν των άλλων δεσμών και σχέσεων, διπλωματικών, οικονομικών, ενεργειακών, και τριμερή συνεργασία ανάμεσα σε Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ.

Ο κ. Νεοφύτου είπε πως συζήτησαν και για τα προβλήματα και την κατάσταση στην περιοχή μας, τις ανησυχίες  αλλά και την ελπίδα να επικρατήσει η λογική και μέσα από τον διάλογο να βρεθεί λύση στο δύσκολο θέμα που αφορά τη Συρία.

Επεσήμανε πως στο τέλος αυτοί που πληρώνουν είναι οι αθώοι της οποιασδήποτε πλευράς, και εξέφρασε την ευχή να αποκατασταθεί η ειρήνη στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε, ακόμη, πως συζήτησε με τον Ισραηλινό Πρέσβη τις τεράστιες προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας της Κύπρου με το Ισραήλ και τις τεράστιες οικονομικές ευκαιρίες. `Ηδη σημαντικά ισραηλινά κεφάλαια έχουν επενδυθεί στην Κύπρο στους τομέις τόσο της ξενοδοχειακής βιομηχανίας όσο και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ανέφερε.

Επεσήμανε πως στις 15 Μαϊου θα γίνει μια εκδήλωση με πρωτοβουλία του Ισραήλ για τις νεοφυείς επιχειρήσεις και ο ΔΗΣΥ θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Είπε, εξάλλου, πως αντάλλαξαν απόψεις για την επόμενη Τριμερή Συνάντηση Υπουργών `Αμυνας Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας τον Ιούνιο, που θα συνοδευτεί, όπως ανέφερε, από μια έκθεση από την αμυντική βιομηχανία αλλά και από άλλες βιομηχανίες του Ισραήλ.

"Πιστεύω στην περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων. Θα βγούμε κερδισμένοι. `Εχουμε δίπλα μας το Silicon Valley της περιοχής μας, το Ισραήλ. Είναι μια χώρα νεοφυών επιχειρήσεων. Μπορούμε κάλλιστα και εμείς, έχουμε τα ταλέντα, έχουμε τους νέους μας, μπορούμε με περαιτέρω συνεργασία με το Ισραήλ να έχουμε πολλά οφέλη για την οικονομία και τους νέους ανθρώπους".

ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική πατώντας εδώ!