ΔΗΣΥ: Αυτοί εκλέγηκαν στο Πολιτικό Γραφείο

ΔΗΣΥ: Αυτοί εκλέγηκαν στο Πολιτικό Γραφείο

Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία εκλογής των 18 αιρετών μελών του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος οι δεκαοχτώ εκλεγέντες είναι, με τη σειρά των σταυρών προτίμησης που έλαβαν είναι οι Αλαμπρίτης Πρόδρομος, Πάλλης Χρίστος, Κασουλίδη Αννούλα, Φράγκου Σωκράτης, Χατζηχάννας Ιωσήφ, Στυλιανού Αλέκα, Χατζηγιάγκου Λούκας, Γιασουμή Νικόλας, Σουρμελή Στέλλα, Τσώκος Θανάσης, Καράς Χρίστος, Παύλου (Λαουταρη) Σωτήρης, Πατέρα Γιωργούλα, Ιορδάνου Ονησίφορος, Λοίζου Ανδρέας, Τταουξιή Ανδρέας, Κυριακίδου Λένια και Κοσμά Άννα.

Οι 18 εκλεγέντες μαζί με τους Λετυμπιώτη Κωνσταντίνου και Γέρου Κυριάκου, οι οποίοι εξελέγησαν άνευ ανθυποψηφίου από τις επαρχίες τους Πάφου και Κερύνειας αντίστοιχα και συμπληρώνουν τα 20 αιρετά μέλη στην σύνθεση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ.

Σημειώνεται ότι στους πρώτους 18 επιτυχόντες εξελέγησαν οκτώ νέοι κάτω των 45 χρονών και στους 17 πρώτους σε σταυρούς προτίμησης εκλεγέντες περιλαμβάνονται πέντε γυναίκες.

Με βάση το Καταστατικό του κόμματος το οποίο προνοεί ελάχιστη συμμετοχή γυναικών της τάξεως του 30%, ήτοι στην προκείμενη 6, έγινε χρήση της πρόνοιας για ποσόστωση για μόνο μία υποψήφια, η οποία βρισκόταν στην 20η θέση σε σειρά κατάταξης βάσει σταυρών προτίμησης.

Για τη θέση της Πρόεδρου της Γυναικείας Οργάνωσης Δημοκρατικού Συναγερμού (ΓΟΔΗΣΥ) εξελέγη η Ουρανία Σχίζα, η οποία και ήταν η μόνη που είχε υποβάλει υποψηφιότητα.

Συνολικά, άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα 1698 Σύνεδροι για την εκλογή 18 εκ των 37 υποψηφίων που διεκδικούσαν θέση στο Πολιτικό Γραφείο.

«Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών του 16ου Παγκύπριου Συνεδρίου τελείωσε η δεύτερη φάση των ενδοκομματικών εκλογών. Ακολουθεί η Γ’ Φάση που αφορά την ανάδειξη των Επαρχιακών Γραμματειών, εντός Ιουνίου, και η Δ’ Φάση, στην οποία θα εκλεγούν οι νέες Τοπικές Επιτροπές του κόμματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

1

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική πατώντας εδώ!