Στη Δανία οι 47 ΥΠΕΞ του ΣτΕ για την ετήσια σύνοδο της Επιτροπής Υπουργών

Στη Δανία οι 47 ΥΠΕΞ του ΣτΕ για την ετήσια σύνοδο της Επιτροπής Υπουργών

Η κατάσταση της δημοκρατίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου στην Ευρώπη είναι μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν την ετήσια σύνοδο της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, την Παρασκευή στην πόλη Ελσινόρη της Δανίας, με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών των 47 κρατών μελών ή εκπροσώπων τους.

Πρόκειται για την καταληκτική εκδήλωση της Δανέζικης Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ, μετά το πέρας της οποίας η Κοπεγχάγη παραδίδει την Προεδρία στην Κροατία.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, άλλα θέματα που θα συζητηθούν στη σύνοδο είναι οι συγκρούσεις και οι κρίσεις στην Ευρώπη, η διασφάλιση της μακροπρόθεσμης αποτελεσματικότητας του συστήματος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Τη σύνοδο θα χαιρετίσει ο Πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, ενώ θα παραστούν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΣτΕ Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ, η Αναπληρώτρια ΓΓ Γκαμπριέλα Μπαταΐνι-Ντραγκόνι, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Μικέλε Νικολέτι, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γκουίντο Ραϊμόντι, η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣτΕ Ντούνια Μιγιάτοβιτς και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ΣτΕ.
 
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι τον Μάιο, τις εργασίες της 127ης Συνόδου της Επιτροπής Υπουργών είχε φιλοξενήσει η Λευκωσία, στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική πατώντας εδώ!