Την αποφασιστικότητα για συνέχιση του διαλόγου θα εκφράσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Λουτ

Την αποφασιστικότητα για συνέχιση του διαλόγου θα εκφράσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην  Λουτ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα θέσει στην Τζέιν Χολ Λουτ, νέα ειδική Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, την αποφασιστικότητα της πλευράς μας για συνέχιση του διαλόγου στο Κυπριακό, μετά το αδιέξοδο στο Κρανς Μοντανά, με την ελπίδα να επιδείξει την απαιτούμενη καλή θέληση η άλλη πλευρά.

Προσερχόμενος στο πανηγυρικό μέρος του Παγκυπρίου Κατασταστικού Συνεδρίου του ΔΗΣΥ και ερωτηθείς σχετικά, ο Πρόεδρος είπε ότι «πρώτα και πάνω απ’ όλα οι θέσεις οι δικές μας είναι καλά γνωστές από την ίδια ημέρα του ναυαγίου» των συνομιλιών στο Κρανς Μοντανά.

Σημείωσε ότι «αυτό το οποίο θα θέσουμε ενώπιον της κας Λουτ είναι την αποφασιστικότητά μας για συνέχιση του διαλόγου από εκεί που προκλήθηκε το αδιέξοδο, πάντοτε μέσα στα πλαίσια, όπως καθορίστηκαν από τη δήλωση της 30ής (Ιουνίου), όπως διευκρινίστηκε στις 4 Ιουλίου του 2017».

Συνεπώς, είπε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «δεν θα ήθελα να κάνω οποιαδήποτε σχόλια, είμαστε έτοιμοι, θα παραθέσουμε τις θέσεις μας, ελπίζω η άλλη πλευρά να επιδείξει την απαιτούμενη καλή θέληση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική εδώ!