Κίνηση με σφραγίδα Νίκου: διάλογος με πολίτες στο Facebook για την εξωτερική πολιτική της Κύπρου

Κίνηση με σφραγίδα Νίκου: διάλογος με πολίτες στο Facebook για την εξωτερική πολιτική της Κύπρου

Για πρώτη ίσως φορά στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους πολίτες σε δημόσια διαβούλευση για την εξωτερική πολιτική της Κύπρου!

Η αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία, που έχει τη σφραγίδα του νέου Υπουργού Νίκου Χριστοδουλίδη, εντάσσεται στο πλαίσιο αξιοποίησης της ψηφιακής διπλωματίας και ενισχύει το δημόσιο διάλογο και τη διαφάνεια στα σημαντικά ζητήματα πολιτικής. Ήδη τρέχουν οι πρώτεςδιαφημιστικές αναρτήσεις του Υπουργείου στο Facebook σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, τουρκικά και αγγλικά)
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «στο πλαίσιο ετοιμασίας του Στρατηγικού Πλάνου Δράσης του Υπουργείου Εξωτερικών έχει αποφασιστεί, μεταξύ άλλων δράσεων, η θεσμοθέτηση διαλόγου με τους πολίτες».
Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να το κάνουν μέσω:

  • «ηλεκτρονικής, γραπτής δημόσιας διαβούλευσης μεταξύ 11 – 25 Ιουλίου 2018. Σχετικό ερωτηματολόγιο απευθυνόμενο προς τους πολίτες έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών (http://www.mfa.gov.cy) και
  • ανοικτής δημόσιας διαβούλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στην Λευκωσία, από τις 6:00 μ.μ.– 8:00 μ.μ.Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανοικτή διαβούλευση στις 30 Ιουλίου καλούνται όπως συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 25 Ιουλίου 2018.

Σημειώνεται ότι σε προηγούμενη ανακοίνωση του αναφερόταν ότι «η ψηφιακή διπλωματία του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας αναβαθμίζεται διά της οπτικής ανανέωσης και ουσιαστικής αναβάθμισης της παρουσίας του Υπουργείου σε Facebook και το Twitter, αλλά και μέσω, εκεί και όπου δεν υπάρχουν, της λειτουργίας σελίδων και λογαριασμών των Διπλωματικών Αποστολών της Δημοκρατίας στο εξωτερικών σε Facebook και το Twitter».

Διαβάστε επίσης:

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη είχε ο Α. Τσίπρας από το ΝΑΤΟ

Τέλος Ιουλίου η συνάντηση Αναστασιάδη-Λουτ

Διαβάστε περισσότερα για την Πολιτική πατώντας εδώ!